Turmion Kätilöiden tarina kasataan kirjaksi: ”Oli yllättävää huomata, kuinka eri tavalla kukin muistaa tapahtumia”

29.2.2024 10:37

Hirtehisen teollisuusmetallin asiantuntijayhtyeen Turmion Kätilöiden tarina paketoidaan kirjamuotoon. Turmion kätilöt – En tahdo unohtaa koskaan -teoksen on kirjoittanut Elina Järvi, ja kirja julkaistaan 2. lokakuuta 2024.

Järvi on koonnut yhtyeen vaiheet bändihistoriikiksi, jossa käsitellään myös sanoitusten takana olevia kipeitä aiheita. Bändin vaiheet kerrotaan soittajien henkilökuvien kautta, ja lukijalle havainnollistetaan, kuinka savolaisesta marginaalibändistä kehittyi kultalevyjä ja Emma-ehdokkuuksia napsinut yhtye, joka nähtiin jopa Nightwishin lämmittelijäbä Lontoon Wembleyllä.

”Tämä oli supermielenkiintoinen rupeama. Kun Elina sai meidät oikein tahallaan muistelemaan menneitä ja kaivelemaan nykyisiä, oli yllättävää huomata, kuinka eri tavalla kukin muistaa ja kokee tapahtumia ja kuinka paljon tai vähän ne asiat ovat kellekin merkinneet. Vasta nyt huomasin, kuinka isoja jotkin pienet asiat ovat olleet ja kuinka pieniä lopulta ne isot, jotka tuntuivat katastrofeilta silloin. Kirjan myötä itsellenikin on selvinnyt enemmän se, miksi me olemme me”, kertoo basisti Hannu ”Master Bates” Voutilainen tiedotteessa.

”Kirjassa on lähdetty raapimaan pintaa syvemmältä sitä, mitä kulisseissa tapahtuu ja mitä maskien alta paljastuu. Suosikkikappaleiden taustalta löytyy muun muassa läheisen sairastuminen Alzheimerin tautiin, neljä aivoinfarktia, sydänkohtaus sekä onnen ja surun aiheita rakkaudessa”, kirjailija Järvi sanoo ja lisää: ”Turmion Kätilöillä on hyvin uniikki kyky käsitellä myös vaikeita aiheita mustaan huumoriin ja ronskiuteen verhottuna. Koen teoksen parissa onnistumisen tunteita siinä, että olen saanut raavaat rokkarit puhumaan sydämestään asti, ja on osoittautunut, että jokaisella heistä on varsin suuri sydän.”

Turmion kätilöt – En tahdo unohtaa koskaan -teoksen kustantaa Bazar. Elina Järven aiemmmin julkaistuja teoksia ovat Error – Mielen häiriöitä (2016), Elämäni ennen kuolemaa (2017) sekä Tuho ja toivo – suomalaisen huumetodellisuuden vuosikymmeniä (2021).

Lisää luettavaa