Ilmoitus: Lainojen kilpailutuksella voi säästää satasia

Luetuimmat jutut

ILMOITUS Tarvitsetko rahoitusta johonkin pieneen tai suureen hankintaan? Jos harkitset lainan ottamista, harkitse vielä tovi pidempään. Lainaa ei kannata ottaa koskaan hetken mielijohteesta tai ensimmäiseltä vastaantulevalta rahoittajalta. Kun maltat kilpailuttaa lainahakemukset, voit parhaimmillaan säästää useita satoja euroja.

Minkälaisia lainoja voi kilpailuttaa?

Voit kilpailuttaa minkä tahansa lainan – itse asiassa sinun nimenomaan pitäisi tehdä niin. Monet ihmiset eivät esimerkiksi vaivaudu vertailemaan pieniä pikavippejä keskenään, koska lainan summa ei välttämättä ole suuri. Usein juuri pienissä lainoissa lainaehtojen erot ovat kuitenkin suurimmillaan. Joissain lainoissa pienellä präntätyt käsittelykulut saattavat nousta jopa lainasummaa kookkaammiksi.

On toki selvää, että isokokoisemmissa lainoissa koron osuus on määrällisesti suurempi. Ja mitä pidempi laina-aika on, sitä enemmän laina lopulta tulee maksamaan. Juuri tällaisissa lainoissa voit säästää vertailun tekemällä tuntuvia summia.

Minkälainen laina on paras?

Lainoja haetaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Joku voi tarvita joustoa arkipäiväisiin tilanteisiin – yllättäviin laskuihin tai vaikkapa lasten harrastuksiin. Tällaiseen tarpeeseen sopii parhaiten joustava luotto. Jos joinain kuukausina luottoa ei tarvita lainkaan, ei sitä ole pakko myöskään nostaa. Näin korot eivät lähde juoksemaan tilillä turhaan makaavasta summasta.

Jos suunnitelmissa on jokin yksittäinen hankinta, saattaa kulutusluotto tai pikaluotto olla sopiva vaihtoehto. Tällaisilla lainoilla rahoitetaan usein ulkomaanmatkoja, kodin remontteja tai uusien huonekalujen ostoa.

Joihinkin hankintoihin on olemassa juuri niille tarkoitettuja lainatyyppejä. Tällaisia lainoja ovat esimerkiksi autolainat tai yrityksille suunnatut lainat. Myös nämä lainat voi, ja kannattaakin kilpailuttaa ennen lainahakemuksen tekoa.

Monet lainayhtiöt antavat uusille asiakkailleen mahdollisuuden täysin korottomaan lainaan. Jos lainatarpeesi on hyvin lyhyt ja pienehkö, kannattaa tällainen mahdollisuus toki hyödyntää. Muista silti, että nämäkin lainat täytyy maksaa ajallaan – määräajan umpeuduttua korot alkavat juosta rivakkaan tahtiin.

Maksa vanhat lainasi pois yhdellä kilpailutetulla lainalla

Oletko tullut hankkineesi useita pienempiä lainoja, joita kaikkia lyhennät samaan aikaan? Monesti pienissä lainoissa on suuria lainoja kovemmat korot ja käsittelykulut. Saatat säästää merkittäviä summia, jos maksat kaikki lainasi kerralla pois yhden isomman lainan avulla. On tietysti selvää, että uusi laina tulee kilpailuttaa huolella.

Lainan ottamisen kanssa täytyy aina muistaa käyttää malttia. Jos otat lainaa vanhojen lainojen maksuun, älä lisää summaan senttiäkään ylimääräistä.

Kuka voi ottaa lainaa netistä?

Nettilainojen ottaminen on tehty helpoksi. Jos luottotietosi ovat kunnossa ja olet täysi-ikäinen suomalainen, tulet todennäköisesti saamaan ainakin jonkinlaista lainaa. Luonnollisestikin lainaehdot paranevat hyvän tulotason ja vakavaraisuuden myötä, mutta tavallista kulutusluottoa tai pikalainaa varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia.

Lainan hakeminen on yksinkertaista, sillä koko ruljanssi hoituu netissä. Nykyaikaisilla rahoituslaitoksilla ei ole suuria toimipisteitä ja näyttäviä konttoreita kaupunkien keskustassa, joten yritykset eivät joudu myöskään laittamaan rahaa tällaisiin kuluihin. Tästä syystä lainanantajat voivat tarjota hyvinkin kilpailukykyisiä ja joustavia lainavaihtoehtoja.

Tämä artikkeli on julkaistu yhteistyössä Tumes Median kanssa.