Mokomasta Slipknotiin ja kaikkea siltä väliltä – Ikinä kertoo, minkä biisien vaikutus kuuluu tulevalla levyllä

17.10.2023 15:14

Virkeä metalliorkeseri Ikinä julkaisee kolmannen albuminsa 27. lokakuuta. Yhtye kertoo levyn merkitsevän kokoonpanolle tietynlaista uudelleensyntymistä, kun bändin soundia on viilattu uuteen uskoon lähemmäs kansainvälisiä modernin metallin meininkejä. Esimakua tulevasta voi napata yllä olevasta videosta.

Orkesterin jäsenet Katariina Sorsa, Tuuli Paju, Samuli Suokas, Aake Lämsä ja Santeri Paju listaavat nyt Soundin pyynnöstä, minkä kappaleiden vaikutus kuuluu tulevan nimikkolevyn sisällössä. Tarkasta lista ja kuuntele biisit alempaa. Ikinä näkyy tällä viikolla Soundin sivuilla enemmänkin, kun huomenna on tiedossa toinenkin listaus. Siinä onkin sitten ihan erilainen aihepiiri, mutta palataan asiaan myöhemmin!

Loathe: Gored

”Loathe yhdistää omaperäisellä tavalla Deftonesin, Meshuggahin ja perinteisen metalcoren. Tuloksena on raskas mutta viettelevän sumuinen massa, jonka tekstuuri on hukuttavan sakea. Etenkin levyn loppupään kappaleet Minä ja pimeä sekä Graniitti ovat kummunneet vahvasti siitä, kuinka tämä bändi lähestyy mitä tahansa raskaaksi miellettävää tunnelmaa naittaen kauniin ja kipeän saumattomasti yhdeksi.”

Spiritbox: Holy Roller

”Spiritboxin Courtney LaPlante on jo todennäköisesti tuttu laulaja modernin metallin faneille. Koko Eternal Blue -albumi asetti tietyn standardin sille, kuinka pysyä koukukkaana progressiivisen metalcoren käänteiden keskellä. Holy Roller -kappaleessa etenkin Courtneyn huutolaulun auktoriteetti sekä ensikuuntelulla muistettavat koukut jättivät jäljen jo ensikuuntelulla. Kunniamaininta menee myös ehkä lähivuosien parhaalle breakdownille sekä absurdin matalille kitaroille.”

Slipknot: Before I Forget

”Vanhat klassikot toki kuuluvat IKINÄ:n inspiraatiosäkkiin. Etenkin kappaleissa Riivaaja sekä Rituaali on yhdistetty tämän bändin inspiroimana moderniin groovailuun myös hektisempää miekkailua, isoja extratomeja, huutokoukkuja sekä melodisia hetkiä tummuuden seassa. Slipknotin päättymättömän korkealle energiatasolle on vaikea vetää tässä maailmassa vertoja.”

Tesseract: Of Mind – Nocturne

”Tesseractin vaikutteet kuuluvat etenkin levyn kappaleella Aarre. Albumimme melodioiden alle herkästi eksyvät basson ja rumpujen synkopoidut groovet ovat täysin Tesseractin syytä. Unohtamatta tietenkään ilmavia, yksinkertaisia mutta ovelia raskaampia osuuksia, joita huomaamme lainaavamme vahingossa jatkuvasti. Tesseractin kitaristi-tuottaja Acle Kahney on myös masteroinut albumimme. ”

Mokoma: Kasvot kohti itää ja Stam1na: Kadonneet kolme sanaa

”Mokoma ja Stam1na ovat kiistattomat suomenkielisen metallin edelläkävijät ja meille myös henkilökohtaisesti valtavan tärkeät Sakara Records -ajan kummisedät. Ollaan esiinnytty kummankin bändin lämmittelijöinä useamman kerran ja imetty vaikutteita taatusti musiikin lisäksi ammattimaisesta tekemisestä ja esiintymisestä. Esiin nostetut biisit kuuluvat koko bändin varhaisiin metallivaikutteisiin ja ovat ikäisillemme musiikinkuuntelijoille jopa sukupolvikokemuksia.”


Lisää luettavaa