Arvio: Voimmeko elää ilman helvettiä, kysyy Sleater-Kinney Little Rope -albumillaan

Arvio julkaistu Soundissa 2/2024.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Sleater-Kinney
Little Rope
Loma Vista

Washingtonin Olympiassa 30 vuotta sitten feministisen riot grrrl -liikkeen tuntumassa perustettu punk-henkinen Sleater-Kinney on tänään Carrie Brownsteinin ja Corin Tuckerin muodostama duo. Seitsemän studiolevyn jälkeen bändi piti taukoa lähes vuosikymmenen, ja Little Rope on vuonna 2014 tapahtuneen uuden tulemisen neljäs albumi.
Sleater-Kinney on Little Ropella jossain määrin laventanut ilmaisuaan, mutta tiukasti kitaravetoinen rock soi yhä rajuna. Työnjako on selkiytynyt niin, että Brownstein vastaa omintakeisen ärhäkästä ja kulmikkaastakin kitaroinnista ja Tucker välillä hyvinkin vimmaisesta laulusta.
Little Rope syntyi sikäli poikkeusoloissa, että kesken biisinteko- ja levytysprosessia tapahtunut Carrie Brownsteinin äidin kuolema liikenneonnettomuudessa ei voinut olla heijastumatta albumin sisältöön. Grungen dynamiikkaa hyödyntävä ja bändin kotimaan yhteiskunnallis-poliittisen tilanteenkin inspiroima Hell on niin väkevä avaus- ja avainraita, että aivan samaa intensiteettiä Little Rope ei pysty loppuun saakka ylläpitämään. Tuckerin herkkä ja aggressiivisen voimakas laulu tunnustaa, että vaikka helvetillä ei olekaan tulevaisuutta eikä menneisyyttä niin ”Hell is just a place that we can’t seem to live without.”

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa