Tuli iso Nytky! Soul Valpio huumaa taas viiden tähden albumilla

Arvio julkaistu Soundissa 8/2017.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Soul Valpio
Nytky
Grillin'

Soul Valpio on pitkän linjan MC sekä DJ, jolle on jo kertynyt vakuuttava diskografia. Nytky on kuitenkin hänen vasta toinen soolonsa – edellisestä on ehtinyt vierähtää viisi vuotta. Mutta kuten mainittu, mies on tehnyt kaikkea muuta kuin levännyt laakereillaan. Hän on pysytellyt sangen kiireisenä bändinsä sekä kotiseutumaisen hiphopkonseptipossensa Toistuvat yllätykset kanssa.

Albumi albumilta voimme odottaa Valpiolta aina vain viimeistellympää materiaalia, joka sekä kuulostaa että tuntuu hyvältä. Hänellä on häikäisevä kyky pukea riimeiksi ja biiteiksi arkipäiväisiä sekä hyvin henkilökohtaisiakin asioita sortumatta koskaan egoiluun – päinvastoin, asenne on aina rennonletkeä ja ote elämään onnellinen.

Nytkyn tuotanto on ammattilaista ja skrätsit paikoillaan. Tälläkin Valpion levyllä tärkeään rooliin on nostettu vahvat naissolistit. Nytky (valpiokielellä erittäin spesifi headnod-liike, jota harjoitetaan, kun kuullaan syvästi tajuntaan sekä varsinkin tanssivietteihin vetoavaa musiikkia) on sulavan nokkela räppientiteetti erinomaisella flow’lla.

Lisää luettavaa