CMX lähtee taas harvinaisuuskiertueelle ja versioi Antti Tuiskua

CMX ilahduttaa kuulijoitaan joulukuussa soittamalla peräti kahdeksan keikkaa. Yhtye palaa iltamissa viime vuoden lopun tunnelmiin, sillä tulevat konsertit pureutuvat orkesterin harvinaisempaan tuotantoon.

– Täytyy vissiin alkaa kohta treenaamaan, että saadaan setti kasaan. Emme nimittäin aio soittaa samoja vähemmän kuultuja lauluja kuin viime vuoden kiertueella – tai ainakaan kaikkia samoja, sanoo basistilaulaja A.W. Yrjänä.

– Mehän vedimme vain kolme ”harvinaisuuskeikkaa” joulukuussa 2015 ja ne kaikki myytiin loppuun. Niin lyhyestä rykäisystä jäi sellainen ”tässäkö tämä nyt jo oli” -fiilis. Nyt päätimmekin soittaa vähän useammalla paikkakunnalla.

Kiertueen alla ilmestyy kolmas osa CMX-kokoelmasarjasta Cloaca Maxima. Paketista löytyy taas niin tunnettuja numeroita, harvinaisempaa materiaalia kuin neljä uutta kappalettakin. Lainaosastolta taas löytyy esimerkiksi Antti Tuiskulta lainattu Hyökyaalto.

– Ensinnäkin, Antti on aivan mainio popartisti ja hän on myös versioinut meidän Pelasta maailma -laulumme. Toiseksi, Hyökyaaltohan on esimerkiksi soinnutukseltaan silkkaa CMX:aa. Meidän ei tarvinnutkaan juuri sovittaa kappaletta, kunhan van soitimme sen omilla instrumenteillamme, hymähtää Yrjänä.

Eivätkä hyvät uutiset tähän lopu. CMX työskentelee myös uuden materiaalin parissa ja seuraava albumi on luvassa jossakin vaiheessa ensi vuonna. Kaupungilla liikkuvien, aivan niiden villeimpien huhupuheiden mukaan orkesteri saattaa olla työstämässä jopa tuplamittaista teosta. Soundi palaa asiaan, kunhan uutta kerrottavaa löytyy.

Kuljettuja teitä, harvemmin kuultuja lauluja 2016 -kiertue etenee seuraavasti:

03.12. Gong, Turku
05.12. Tavastia, Helsinki
08.12. Klubi, Tampere
09.12. Old Cock, Lappeenranta
10.12. Kerubi, Joensuu
15.12. Henry´s Pub, Kuopio
16.12. 45 Special, Oulu
17.12. Lutakko, Jyväskylä