Judas Priestin K.K.Downingin nettisivut ovat suomalaista käsialaa

17.10.2007 18:23

Suomalaisen Millworkers-nettitiimin (Jari Asell, Petri Alander, Ville Krannila, Kassu Kortelainen ja Kimmo Tattari) rakentama K.K. Downing's Steel Mill on hieno esimerkki nykyajan artistisivusta, joka räväyttää lukijan eteen laajan tietopaketin Judas Priestin ystäville.

Suomalaisen Millworkers-nettitiimin (Jari Asell, Petri Alander, Ville Krannila, Kassu Kortelainen ja Kimmo Tattari) rakentama K.K. Downing’s Steel Mill on hieno esimerkki nykyajan artistisivusta, joka räväyttää lukijan eteen laajan tietopaketin Judas Priestin ystäville. Huomiota herättää esimerkiksi Downingin bio, joka löytyy sivustolta seitsemällätoista eri kielellä. Kokonaisuutta ei ole kuitenkaan rakennettu pelkästään Priestin ympärille vaan tarjolla on esimerkiksi muidenkin yhtyeiden (Tarot, Turisas, Primal Fear ja Yngwie Malmsteen) haastatteluja.

Asell: – Monipuolisuuden ajatus tuli nimenomaan Downingilta. Kun ideoimme saittia, hän käytti sanoja "radio station like" ja "for music lovers". Steel Mill -ympäristöä onkin tarkoitus edelleen laajentaa ja tuoda esille uusia bändejä, keikkoja ja levyjä. Sivustolle on myös tulossa "behind metal -osio", jossa haastatellaan taustavaikuttajia, kuten kitarateknikoita, tuottajia ja kansitaiteen tekijöitä.


Jari Asell ja K.K.Downing elokuussa 2007

Yli kaksikymmentä Judas Priestin keikkaa nähnyt Asell toimii "siviilissä" lentokapteenina ja tätä kautta K.K. Downing pääsikin kokeilemaan Finnairin lentosimulaattoria. Aiheesta löytyy videopätkää Steel Millin sivuilta.

Downing: – Eniten yllätyin simulaattorin realistisuudesta. Turbulenssit tuntuivat aidoilta ja yöllä lentäminen oli jännittävää.

Steel Millin siemenet kylvettiin maahan jo 1980-luvulla, kun Asell tapasi suosikkiyhtyeensä jäsenet ensimmäisen kerran. Jari ja K.K. tutustuivat toisiinsa paremmin kuitenkin vasta 2000-luvun puolella.

Asell: – Tukholman lentokentällä sattui hauska juttu jo vuonna 1991. Lentokapteenin laukkuni oli jo silloin täynnä Priestin tarroja ja Downing erehtyi luulemaan salkkua jonkun yhtyeen roudarin omaisuudeksi. Siinä K.K. sitten rummutteli laukkuani vasten ja menin sitten siihen pokkana ilmoittamaan, että "excuse me, Mr. Downing, can I have my bag?". Kyllä meitä nauratti.

Judas Priestin klassinen Painkiller (1990) ilmestyi Yhdysvalloissa hieman aikaisemmin kuin Euroopassa. Tällainen epäkohta aiheutti tietysti toimenpiteitä.

Asell: – Lensin New Yorkiin, kävin hakemassa Painkillerin kaupasta ja palasin saman tien Suomeen. En nähnyt Nykiä lainkaan, mutta sainpahan sentään levyn!

Lisää aiheesta Soundissa 10/2007!

www.kkdowning.net

Lisää luettavaa