Hiphop-muistitietokeräys etsii hiphop-kulttuuriin liittyviä muistoja. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat muistot noin vuosilta 1980–2000. Muistelut ja kokemukset voivat liittyä kulttuuriin, musiikkiin, ihmisiin, yksittäisiin tapahtumiin tai johonkin muuhun – oikeastaan kaikenlaiset muistot ovat tervetulleita.
Hiphop-muistitietokeräys on Nuorisotutkimusseuran ja sen yhteydessä toimivan Hiphop Suomessa: suuntaukset ja sukupolvet ‑tutkimusverkoston, Musiikkiarkiston ja Karri ”Paleface” Miettisen yhteishanke. Hankkeen avulla halutaan taltioida muistoja ja kokemuksia merkittävästä kulttuurisesta ilmiöstä.
Hiphopista kasvoi 1900-luvun lopulla merkittävä nuorisokulttuurinen ilmiö, joka kuului musiikissa, näkyi pukeutumisessa sekä muovasi nuorten arvoja, asenteita ja elämismaailmaa. Suomessa hiphop-kulttuuri otti vaikutteita muualta ja siihen sekoittui paikallisia aineksia. Näin syntyi suomalainen versio hiphopista.
Suomalaisen hiphop-kulttuurin ensimmäisistä vuosikymmenistä on tähän mennessä ollut saatavilla vain vähän tietoa. Hiphopin ensiaskeleet Suomessa -muistitietokeräyksessä kerätään muisteluita ja kokemuksia hiphopista ja räpistä Suomessa. Vuoden loppuun asti auki oleva keräys toteutetaan nettilomakkeella, johon voi liittää mukaan myös kuvia, ääntä tai videota. Kyselyyn voi vastata anonyymisti, tai mukaan voi halutessaan liittää oman nimen ja yhteystiedot.
Keräyksen nettilomake löytyy täältä. Välitä toki linkkiä eteenpäin, jos satut tuntemaan jonkun, jolla voisi olla tähän kyselyyn kerrottavaa!