Michael Schenkerin kanssa työskennellyt tuottaja väittää, että kitaristisuuruus poltti kerran talonsa kokaiinihimoissaan

24.4.2021 20:44

Muiden muassa Ted Nugentin, Poisonin ja Andy McCoyn kanssa työskennellyt tuottaja Ric Browde muisteli työskentelyään kitaristisuuruus Michael Schenkerin kanssa 1980-luvun alussa. Browden tarinat tunnetusti päihdeongelmien kanssa painineesta Schenkeristä ovat Full in Bloomin haastattelussa melkoisen hurjaa luettavaa. Kaksikko työsti tapahtumien aikaan albumia, joka jäi lopulta tyystin kesken.

”Tein lopulta peruttua albumia vuonna 1983 heti kolmen ensimmäisen levyn jälkimainingeissa”, Browde muistelee. ”Hän oli enemmän kuin täystuho. David Krebs soitti minulle ja sanoi, että ’Haluan sinun menevän Englantiin Michaelin, Chris Glen -nimisen basistin, laulaja Ray Kennedyn ja rumpali Ted McKennan kanssa.'”

”Niinpä sitten menin Englantiin. Michael oli täysin sekaisin, se oli naurettavaa. Teimme kolme kappaletta, ensin Roundhouse-studiolla ja sitten Tridentissä. Ray Kennedy oli täysi huumeaddikti, hän kauppasi niitä, ja hän ja Ted myivät kamojaan — he esimerkiksi myivät kitaran saadakseen rahaa huumeisiin ja tuollaista. Ray oli täysin kokkelipäissään ja Michael oli pahasti koukussa kokaan.”

”Puhuin melko sujuvaa saksaa, ja Michael tulikin sanomaan, että ’Minulla ei ole yhtään kokaiinia.'”, Browde jatkaa. ”Paska juttu. Sitten hän sanoo: ’Soitan David Krebsille’, ja niin hän sitten tekikin. ’Jos et tuo minulle kokaiinia tänään’ – ja hän antoi kolmen tai neljän tunnin aikarajan – ’Poltan taloni!'”

”En aluksi ollut varma, kuinka sujuvaa Michaelin englanti oli, ja osoittautuihan se aika sujuvaksi, joten sanoin: ’Michael, eikö olisi parempi uhata polttaa Davidin talo omasi sijaan?’ ’Ei, se olisi häpeällistä. Hän ei ottaisi minua vakavasti eikä kunnioittaisi minua jos polttaisin hänen talonsa’, hän selitti. Ok… Kännijaarittelu, kokkelijaarittelu, en välitä moisista sen kummemmin, joten palasin hotelliini. Puoli yhden aikaan yöllä puhelimeni soi ja siellä on Oxfordin palopäällikkö. ’Michael Schenker pidätetty, hän poltti talonsa, jossa oli vaimo ja lapset sisällä. He ovat kunnossa, ei huolta.'”

”Hän poltti talonsa poroksi”, Browde äimistelee. ”Minä otin loparit. Lähdin oikeasti lätkimään ja tuolloin törmäsin Wermaniin. Kolme tai neljä vuotta myöhemmin Michael lähetettiin työskentelemään Fran Cosmon kanssa, ja hän majoittui Holiday Inniin. Krebs sai saman puhelun – ’Sinun täytyy hommata minulle kokaiinia tai tapan itseni!’ Ja tällä kertaa Michael heitti kaikki kitaransakin mukaan uhkauksiinsa. Tämä oli ennen videokameroita ja muita vastaavia ja hän uhkasi tappavansa itsensä ja polttavansa kaiken.”

”Niinpä kun hän ei sitten saanut kokaiinia, hän veti hotellihuoneensa vessanpöntön paikoiltaan ja aiheutti mittavat vesivahingot sekä heitti kaikki kitaransa ja kameransa uima-altaaseen. Holiday Inn laskutti hänellä kaikki siivouskulut ja altaan tyhjennyksen. Siinä taisi syntyä jotain 15 000 dollarin edestä vahinkoja plus hänen kitaransa ja muut. Michael oli ihan hullu noihin aikoihin. Hänessä oli jotain – hänen kanssaan oli todella vaikeaa työskennellä, sillä hän aina testasi kuinka tarkkana olit. Hän mokaili tahallaan ja katsoi, että huomaatko sen. ’En voi enää luottaa sinuun.’ Se on hassu juttu. Aina kun näen häntä, hän on todella mukava kaveri.”

”Schenkerin perhe – hänen siskonsa Barbara, joka soitti Viva-nimisessä bändissä, oli vielä enemmän sekaisin kuin hän. Myöskin todella mukava tyyppi. He tulivat oloista, joissa isä oli häipynyt, hän oli rautatiellä ja vain hävisi. Heillä oli kova elämä, Rudolfkin aloitti autovarkaana rahoittaakseen Scorpionsia. Michael oli hullu. Hän käytti aivan liikaa kokaiinia ja ryyppäsi, mutta hän oli todella lahjakas kitaristi.”

”Hän valitettavasti valitsi Ufon jälkeen muusikoita, jotka eivät sopineet hänen ”, Browde harmittelee. ”Paras oli Robin McAuley, mutta hän ei koskaan kyennyt pakenemaan ongelmiltaan ja hän hengasi huippuvuosinaan aivan yhtä itsetuhoisten ihmisten kanssa. Sekoile tarpeeksi, eikä sinulla ole enää yhtä suurta yleisöä. Viimeksi kun kuulin, hän oli Arizonassa tekemässä jotain, mutta hän on lahjakas tyyppi, siitä ei ole epäilystäkään.”

Lisää luettavaa