Rudolf Schenker sanoo Michael-veljeään ”hyvin äärimmäiseksi” persoonaksi – ”Hän ei pysty olemaan bändissä”

Veljesten välit eivät ole tällä hetkellä kovin lämpimät.
16.4.2024 13:50

Rudolf Schenker perusti Scorpionsin vuonna 1965 ja on pysynyt yhtyeessä siitä saakka. Rudolfin nuorempi veli Michael puolestaan oli mukana Scorpionsissa vuosina 1969–73 ja uudelleen 1978. Scorpionsin jälkeen Michael toimi pitkään UFOn kitaristina ja on pyörittänyt omia projektejaan kuten Michael Schenker Groupia, Michael Schenker’s Temple of Rockia sekä Michael Schenker Festiä. Veljesten välit ovat kuitenkin siinä määrin tulehtuneet, että Michael on viime vuosina järjestäen kaikissa haastatteluissa solvannut Rudolfia ja sanonut tämän varastaneen ja kopioineen häneltä kaiken. Rudolf itse on pitänyt pään kylmänä ja suhtautunut Michaelin sanomisiin rauhallisesti.

Veljesten riidat nousivat taas puheenaiheeksi Rudolfin vierailtua Trunk Nation -ohjelmassa radiopersoona Eddie Trunkin haastateltavana. Rudolf vakuuttaa, ettei hänellä ole mitään veljeään vastaan kaikista tämän sanomisista huolimatta.

”Rakastan häntä. Hän on mahtava persoona. Olen katsonut hänen peräänsä kun hän oli lapsi, saatoin hänet kaikkiin niihin bändeihin, joita hänellä oli varhaisina vuosina ja huolehdin, ettei hän joudu syöksykierteeseen. Hän on hyvin äärimmäinen persoona. Hän ei pysty olemaan bändissä – hän ei vain ole bändi-ihminen. Mutta hän on mahtava kitaristi”, Rudolf toteaa.

”Veljeni haluaa olla yksi maailman parhaista kitaristeista. Minä taas haluan soittaa yhdessä maailman isoimmista rock ’n’ roll -bändeistä.”

Michael on haastatteluissa useasti maininnut, miten Rudolf alkoi soittaa Gibsonin Flying V -kitaraa sen jälkeen, kun Michael soitti sellaista ensin Scorpionsissa ollessaan. Rudolfin mukaan asia ei ole ihan näin yksinkertainen.

”Minä soitin sellaista ennen Michaelia. Olimme menossa soittamaan festareille ja Michael tuli luokseni: ’Minulla ei ole kitaraa, en voi soittaa’. Nappasin jostain [Gibsonin] Melody Makerin ja annoin sen hänelle. Hän ei halunnut soittaa sitä, joten vaihdoimme soittimia. Sen keikan jälkeen hän ei enää halunnut antaa Flying V:tä minulle takaisin. ’Se soundaa ja tuntuu niin hyvältä’, hän sanoi. Totesin, että okei, sinä näytätkin sen kanssa paljon paremmalta, olethan soolokitaristi. Minä soitan sitten komppia [Melody Makerillä].”

Lisää luettavaa