Scorpions-kitaristi moittii ”typeriä haastatteluja” antavan veljensä bisnesvainua – ”Hän ei voi syyttää kuin itseään”

AOP

Scorpions-kitaristi Rudolf Schenkerin ja tämän nuoremman Michael-veljen vihanpito on jatkunut jo vuosikausia. Julkisuudessa äänessä on ollut erityisesti Michael Schenker, joka on viime vuosien aikana kutsunut veljeään haastatteluissaan muun muassa ”huijariksi” ja ”kiusaajaksi”, joka yrittää käyttää veljeään ”hyväkseen”. Miestä on hiertänyt muun muassa se, että hän antoi veljelleen osuutensa Coast To Coast -kappaleen tekijänoikeuksista.

Nyt Rudolf on selventänyt tilannetta Classic Rockille antamassaan tuoreessa haastattelussa.

”Minä rakastan veljeäni. Hän on fantastinen kitaristi, mutta hän ei ymmärrä mitään bisneksestä”, mies toteaa. ”Kun teimme Lovedriven, bändillä oli sopimus [tuottaja-manageri] Dieter Dierksin kanssa. Kun pyysin Michaelin soittamaan soolon säveltämääni Coast To Coastiin, sovimme laittavamme tulot puoliksi, mutta Dieter ei hyväksynyt sitä — se liittyi rojalteihin ja studiomaksuihin. Michael oli allekirjoittanut Dieterin sopimuksen, jossa hän sai prosentin kappaleesta. Sovimme myös maksavamme Michaelille… hän sai rahansa.”

”Mutta vuonna 1985 kun Michael oli aivan sekaisin ja hänellä oli uusi MSG-kokoonpano Robin McAuleyn kanssa, hän asui kodissani”, Rudolf jatkaa. ”Lennätimme paikalle muusikoita, ja tein kaiken pro bono siinä käsityksessä, että Michael maksaisi minulle takaisin kun levy-yhtiö tulisi mukaan kuvioihin. Hän ei kuitenkaan maksanut minulle mitään. Niinpä otin hänen puolikkaansa kuittaakseni laskut joita hän ei maksanut. Se on täysin selvä peli. Michaelin ei olisi tavinnut kuin kysyä, että ’Mitä täällä tapahtuu?’ mutta hän ei tehnyt niin. Sen sijaan hän antaa näitä typeriä haastatteluja.”

”Rakastan edelleen veljeäni, mutta hän on aina vihannut bisnesasioita, eikä hän voi syyttää ketään muuta kuin itseään”, Rudolf päättää.