”Missään mitä Michael sanoo ei ole järkeä” – Uli Jon Roth ei ymmärrä Schenkerin veljesten vihanpitoa

Ex-Scorpions-kitaristin mielestä Michaelin maalaama kuva Rudolfista ei vastaa todellisuutta.

Michael Schenker on pitkään vihoitellut Rudolf-veljelleen ja syyttänyt tätä oman imagonsa ja kappaleiden varastamisesta. Scorpions-yhtyeessä vuosina 1969-1973 sekä myöhemmin 1978-1979 vaikuttaneen Michaelin mukaan bändin suosio on hänen säveltämien hittien ansiota, mutta Rudolf on ottanut niistä kaiken kunnian. Michael on haukkunut veljeään useissa haastatteluissa, kun taas Rudolf on pysynyt aiheesta harvinaisen vaiti.

Misplaced Straws haastatteli hiljattain Scorpionsin riveissä vuosina 1973-1978 vaikuttanutta kitaravirtuoosi Uli Jon Rothia ja kysyi tämän mielipidettä Schenkerin veljesten riidasta. Rothin mukaan koko asiassa ei ole mitään järkeä.

”Rudolf ei kanna kaunaa, joten koko juttu on Michaelin päässä. Rudolf on mukavin tyyppi jonka voit kuvitella. Käytännössä missään mitä Michael sanoo ei ole järkeä siinä mielessä. En ymmärrä. Olimme Rudolfin kanssa todella läheisiä ja tuntuu, että Michael puhuu aivan eri ihmisestä. Kenties Rudolfilla on joku ’Jekyll ja Hyde’ -alter ego josta en tiedä, mutta en usko että asia on niinkään”, Roth tuumaa.

”En tiedä, mikä Michaelia kalvaa enkä voi kommentoida asiaa sen enempää. Mutta mielestäni on surullista, että joku puhuu veljestään siihen sävyyn. Minä en puhuisi kenestäkään niin, vaikka se olisikin totta. En ymmärrä sitä negatiivisuutta, se ei ole kovin rakentavaa. Eikä Rudolf mielestäni ansaitse sitä. Minun tietääkseni Rudolf oli aina hyvä Michaelille – mutta se on vain minun henkilökohtainen näkemykseni.”

Roth sanoo arvostavansa ja kunnioittavansa Michaelia soittajana ja pitää tätä yhtenä maailman parhaimmista ja ainutlaatuisimmista kitaristeista, mutta hänen hyökkäyksensä Rudolfia kohtaan jättävän Rothin sanattomaksi. Eikä se varmasti tee hyvää Michaelillekaan, pohtii kitaravirtuoosi.

”Kyllä, Michael on teknisesti paljon parempi kitaristi ja monipuolisempi muusikkona, mutta Rudolf on tehnyt upeita hittejä, jotka ovat musiikillisesti todella laadukkaita eikä se ole mikään vahinko. Se on lahja, joka harvalla on. Sitä ei sovi väheksyä millään lailla. Myös Rudolf on oikea artisti eikä kukaan saa viedä sitä häneltä pois.”