Kaikkien pikkuveljen vihaisten kommenttien jälkeen Scorpionsin Rudolf Schenker pysyy tyynenä: ”Rakastan veljeäni”

14.4.2022 10:11

Scorpionsin taivalta on jo vuosikaudet varjostanut veljessota Rudolf ja Michael Schenkerin välillä. Tai tarkemmin ottaen sota on vaikuttanut varsin yksipuoliselta: Scorpionsissa vuosina 1969–73 ja 1978–79 soittanut Michael Schenker, joka nousi Saksan suureksi kitarasankariksi UFO-pestinsä myötä 1970-luvulla, on haukkunut isoveljensä Rudolfin pataluhaksi ties kuinka monissa haastatteluissa. Sanankäänteet ovat olleet viiltäviä.

Michael on kuvaillut veljeään öykkäriksi ja varkaaksi, joka on pyrkinyt vähättelemään Michaelin panosta Scorpionsissa nostaakseen itseään enemmän esille. Pikkuveljen mukaan Rudolf on oikeastaan varastanut koko tyylinsä Michaelilta. Kommenttien todenperäisyytta voi vain arvailla, mutta ainakin se on selvää, että Michael Schenker on syvästi katkera isoveljelleen.

Kuviossa on pistänyt silmään se, että Rudolf on pysynyt voittopuolisesti hiljaa. Sen sijaan, että veljekset olisivat mäiskineet toisiaan haastatteluissa Gallagherien tapaan, Michael on paahtanut menemään ja Rudolf on ollut pidättyväisempi. Nyt kuitenkin Blabbermouth uutisoi Rudolfin Metal Hammerille antamasta haastattelusta, jossa isoveli puhuu aiheesta. Sävy on aika erilainen kuin Michaelilla.

”Sanonpa vain, että rakastan veljeäni. Hän saa sanoa ihan mitä huvittaa. Hän on uskomaton kitaristi ja mieletön persoona – miksei hän voisi puhua mitä ikinä hän haluaakaan sanoa? Jos se tekee hänet onnelliseksi, niin mikäs siinä. Toivon hänelle pelkkää hyvää”, Rudolf sanoo.

”Uskon, että ennemmin tai myöhemmin olemme jälleen ystäviä ja soitamme jälleen yhdessä. Elän liian onnellista elämää, että alkaisin murehtia tällaisesta. Haluan elää pää pilvissä. Olen todella tyytyväinen elämääni.”

Kun Rudolf on aikaisemmin kommentoinut pikkuveljen syytöksiä, hän on todennut ykskantaan, ettei Michael oikein hallitse rockmusiikin bisnespuolta. ”Jos hän haluaa syyttää ongelmistaan jotakuta, hänen kannattaisi syyttää itseään”, Rudolf summasi näkemyksensä muutama vuosi sitten Classic Rockin haastattelussa.

Lisää luettavaa