Uudistunut Lapko marssii esiin – Money For Nothing -single julki

16.1.2015 09:56

Lapkon uunituore single Money For Nothing ilmestyi tänään. Harjavallan ylpeyden uusi albumi Freedom julkaistaan 27. helmikuuta.

− Money For Nothing on kappale siitä, kun on suu täynnä karkkia, moon bootsit postissa, mutta siltikään ei naurata. Se on moderni hehkutus siitä, miten kaikki tarpeellinen on tässä, laulaja-kitaristi Ville Malja kuvailee.

− Lapko kuulostaa nyt aikuiselta, mutta samaan aikaan oikeasti vaaralliselta. Rockmusiikki vuonna 2015 tarvitsee elääkseen ihan oikeaa verta, hikeä ja kyyneleitä. Vain sillä se erottuu edukseen elektronisista jälkeläisistään. Uuden levyn ensimmäisillä sinkuilla on enemmän ääniä kuin edeltävillä Lapko-albumeilla yhteensä. Muutama ralli menee jopa duurissa.

Lapkon kokoonpano on uudistunut. Yhtyeen pitkäaikainen rumpali Janne Heikkonen siirtyi kitaraan ja hänen tilalleen astui muun muassa Tuvalu-yhtyeestä tuttu Jussi Matikainen. Uusi kokoonpano asteli ensimmäistä kertaa lavalle Joensuun Ilosaarirockissa viime kesänä.

Freedom-albumin on tuottanut kanadalainen David Bottrill, jonka ansioluettelosta löytyy muun muassa sellaiset levyt kuin Toolin Ænima ja Lateralus, Placebon Battle For The Sun sekä Musen Origin Of Symmetry.

Katso Money For Nothingin Helsingissä ja Miamissa kuvattu musiikkivideo alla.

Lapko lähtee Freedomin julkaisun jälkeen kiertueelle. Aikataulu näyttää seuraavalta:

13.3. 45 Special, Oulu
14.3. Henry’s Pub. Kuopio
20.3. Suisto-klubi, Hämeenlinna
21.3. Tavastia, Helsinki
27.3. Klubi, Turku
28.3. Stadium Live Club, Kokemäki
2.4. Finlandia-klubi, Lahti (+ Von Hertzen Brothers)
3.4. Doo-Bop Club, Vaasa
4.4. Blackpool, Järvenpää
10.4. Pakkahuone, Tampere (+ Von Hertzen Brothers)
11.4. Rytmikorjaamo, Seinäjoki (+ Von Hertzen Brothers, Toot Toot)
17.4. Kerubi, Joensuu (+ Neøv)
18.4. Ilokivi, Jyväskylä
24.4. Bar Kino, Pori
25.4. House Of Rock, Kouvola

Lisää luettavaa