Nuoret ja raikkaat: Freeweights

Silmät sumeina ja rotsi auki.
4.10.2017 19:30

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Tänään on niin sanotusti aito meno.

”Eräs bloggari kirjoitti kerran osuvasti, että Freeweightsin musiikki sopisi jääkiekon maailmanmestaruuskisojen parhaat taklaukset TOP5 -koostemusiikiksi.

Viisimiehinen Freeweights on Helsingissä vuonna 2013 muotoutunut orkesteri, jonka soinnissa ja visuaalisessa ilmeessä on roteva annos ehtaa kasarikauneutta.

Kitaristi-biisintekijä Markus Pirilä kertoo:

Meillä on ollut alusta asti tarkoituksena tehdä mahdollisimman tarttuvaa ja eskapistista popmusiikkia vahvasti 80-lukulaisella otteella. Tuo muotokieli on tuntunut oikealta ja tarpeeksi mahtipontiselta biiseillemme.

Eräs bloggari kirjoitti kerran osuvasti, että Freeweightsin musiikki sopisi jääkiekon maailmanmestaruuskisojen parhaat taklaukset TOP5 -koostemusiikiksi.

Tällaiselle materiaalille on mitä ilmeisimmin ollut tilausta?

Siltä vaikuttaa. Freeweightsin taival on viimeisen neljän vuoden aikana vienyt useiden koti- ja ulkomaankeikkojen kautta Synthwave-diggareiden soittolistoille ympäri maailman. Bändin seuraava askel on yhdysvaltalaisen levy-yhtiön julkaisema lp. Ollaan asiasta enemmän kuin innoissamme, sillä lp:lle on ollut kysyntää jo jonkin aikaa. Ties mitä ovia tämä voi avata, kepittäjä hykertelee.

Nuoriin ja raikkaisiin Freeweights astelee tuoreimmalla omakustanne-biisijulkaisullaan nimeltä Close Call. Markus Pirilä kertoo:

Close Call on bensankatkuinen biisi siitä, miten on pakkomielteisesti saatava se mitä haluaa, ja miten sen saadakseen on valmis ajamaan vaikka koko yön, silmät sumeina ja rotsi auki.

Nuoret ja raikkaat Freeweights: Close Call (sama biisi, mutta rytmikkäästi liikkuvan kuvan kera tuossa ylempänä)

Koska älppyä sopii odotella saapuvaksi?

Alustava suunnitelma on saada julkaisu ulos alkuvuodesta.

Kuva: Jouni Jones Lehtonen

Freeweights on:

Toni (laulu)
Markus (kitara)
Kane (koskettimet)
Anssi (basso)
Antti (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin saat tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että ilostuttavalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös tuon tuosta täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme:

Lisää luettavaa