Nuoret ja raikkaat: Iida Niini

Itsensä rakastamisen vaikeus.

Iida Niini

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Tänään esittelyvuorossa on Iida Niini -taiteilijanimellä operoiva 24-vuotias laulaja-lauluntekijä Iida Vartia Helsingistä.

”Varmastikaan en ole ainoa, jolle tää maailma ja siinä oleminen on tosi hämmentävää ja välillä hiton yksinäistä, jopa rumaa.”

Oon laulanut ihan pikkutytöstä, en oikein ole osannut ajatellakaan tekeväni muuta. Vois varmaan sanoa, että laulaminen ja biisien tekeminen on mulle vähän kuin meditointia. Ainakin se tekee tästä elämästä huomattavasti selkeämpää, artisti kertoo ja jatkaa:

Omia biisejä oon tehnyt tosi kauan. Vaikea sanoa milloin se ensimmäinen biisi ikinä koskaan on syntynyt, mutta muistan, kun tein ensimmäisen biisin, jota en koskaan halunnut unohtaa, se oli joskus seitsemän vuotta sitten.

Iida Niinin nimissä on tähän päivään mennessä laskettu maailmaan jo kolme singlejulkaisua.

Muutaman viime vuoden aikana oon koonnut Toni Heinosen kanssa kasaan ne biisit, jotka tulee mun ensimmäiselle levylle. Levy on Tonin tuottama ja ihan viittä vaille valmis. Se ilmestyy lokakuussa.

Vierelläni mulla on upea bändi, jossa soittavat kitaristit Samuli Luoma ja Juho Hämäläinen, basisti Pekko Sams ja rumpali Kalle-Pekka Kuoksa. Ollaan sovitettu levylle tulevia biisejä paljon yhdessä ja treenattu ahkerasti, keikkailtukin jo jonkun verran. Tulevaisuudessa keikkaillaan toivottavasti paljon lisää.

Nuorissa ja raikkaissa Iida Niini edustaa tuoreimmalla Sudet-kappaleellaan.

Sudet on varmaan monella tapaa mun henkilökohtasin biisi. Se syntyi aika yhdeltä istumalta, nopeasti. Kappaleen tekemisen aikoihin olin joutunut tekemään aika paljon töitä oman mieleni kanssa ja pohtimaan itsensä rakastamisen vaikeutta. Sudet on mun voimabiisi; se jotenkin sai mut päästämään irti ihan pikkuisen enemmän ja opetti rakastamaan itseäni. Varmastikaan en ole ainoa, jolle tää maailma ja siinä oleminen on tosi hämmentävää ja välillä hiton yksinäistä, jopa rumaa. Sen sanominen ääneen on mulle tosi vapauttavaa ja toivoisin, että näistä asioista uskallettaisiin puhua enemmän.

Nuoret ja raikkaat – Iida Niini: Sudet

Iida Niini -yhtye on:

Iida Vartia (laulu)
Samuli Luoma (kitara)
Juho Hämäläinen (kitara)
Pekko Sams (basso)
Kalle-Pekka Kuoksa (rummut)

Iidan ja ryhmänsä jo aiemmin julkaisemat musiikkivideot kappaleille Laulu sydänsuruille ja Nuori vielä salaa voit katsastaa tästä ja tästä.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että innostavalta tuntuvalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös jatkuvasti täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme: