Alexi Laiho brutaalin rehellisenä: Nämä ovat Children Of Bodomin huonoimmat levyt – ”Läjä huippunopeita riffejä, joista ei synny biisiä”

14.2.2019 10:29

Kotimainen metalliylpeys Children Of Bodom julkaisee 8. maaliskuuta uuden Hexed-albuminsa. Sen kunniaksi Kerrang!-lehti heitti kippari Alexi Laiholle vaikean haasteen laittaa bändinsä tuotanto paremmuusjärjestykseen. Laiho ei kuitenkaan säikähtänyt haastetta vaan tarttui siihen urheasti ja harvinaisen rehellisesti.

Kehnoimmaksi albumikokonaisuudeksi Laiho nimeää vuoden 2011 Relentless Reckless Foreverin, jolla bändi yritti miehen mukaan tehdä jotain erilaista epäonnistuen siinä surkeasti.

”On siellä pari ihan siistiä rallia, mutta lopuissa ei ole mitään vitun järkeä. Se on vain läjä huippunopeita riffejä, joista ei synny biisiä”, Laiho teilaa.

Vaikka bändin debyyttilevy Something Wildia (1997) pidetäänkin yleisesti ottaen klassikkona, ei Laiholta itseltään löydy yhtä paljon sympatiaa teosta kohtaan. Albumi löytyy nimittäin Laihon listalta toiseksi alimmalta sijalta heti Relentless Reckless Foreverin jälkeen.

”Onhan se vitun typerä, jos ollaan rehellisiä. Deadnight Warrior ja Lake Bodom olivat oikeasti hyviä biisejä, mutta muuten se on vain sarja hyviä riffejä, joiden päälle kiljun ruokottomuuksia”, Laiho tyrmää.

”Olimme vasta 17- ja 18-vuotiaita ja säästimme rahaa sekalaisista päivätöistämme tehdäksemme levyn. Mitään ei suunniteltu. Pidän siitä vihasta ja energiasta, mutta jos pitää valita, niin tämä ei ole minun lempilapsiani.”

Sama linja jatkuu Laihon mukaan myös kolmanneksi huonoimmaksi rankatulla Halo Of Blood -albumilla (2013), joka ei fanienkaan keskuudessa nauti erityisen suurta suosiota. Jälleen kerran kiekolla on paljon hyviä riffejä, muttei biisikokonaisuuksia. Laihon mukaan levy kasattiin kiireessä ja siitä olisi saatu parempi, jos siihen olisi käytetty pari kuukautta ylimääräistä aikaa.

”Jostain syystä tämänkin kohdalla puhuttiin paljon sitä, että ’Children Of Bodom palaa juurilleen’. Kunpa vain tietäisinkin, mitä nämä juuret ovat, sillä tunnumme palaavan niille jatkuvasti!”

Entäpä sitten ne Laihon suosikit? Ne selviävät täältä.

Lisää luettavaa