”Tiedän, että monet eivät siitä pitäneet, mutta olen siitä vitun ylpeä” – Alexi Laiho valitsi suosikkinsa Children Of Bodomin tuotannosta

https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_miAZZb5efkAl3pBfzqxu_-s8Eq7_6stdw

Maestro arvostaa myös uutta Hexed-albumia todella korkealle.

Raskaan musiikin erikoislehti Kerrang! pyysi Children Of Bodomin nokkamies Alexi Laihoa laittamaan yhtyeensä levyt paremmuusjärjestykseen ja mies tarttuikin haasteeseen perustellen valintojaan myös yllättävän rehellisesti. Omaksi suosikikseen Laiho nostaa vähemmän yllättäen Hate Crew Deathrollin (2003), jonka avulla bändi breikkasikin maailmalla isosti. Laiholle itselleen tärkein ja lämpimin muisto liittyy kuitenkin MTV:n Headbanger’s Ball -ohjelmaan.

”Minä ja siskoni kasvoimme katsellen [juontaja] Vanessa Warwickia, eli meille se ei ollut pelkkä tv-ohjelma, se oli vittu tapaus! Jouduimme aina katsomaan sitä salassa, koska se tuli niin myöhään että meidän piti olla jo nukkumassa. Saimme lopulta luvan, että toinen meistä sai valvoa nauhoittaakseen ohjelman VHS:lle, joten tietysti me keinottelimme aina toisenkin alakertaan katsomaan ohjelmaa ja se oli parasta ikinä”, Laiho pohjustaa.

”Luultavasti me emme olleet ainoita kakaroita, jotka tekivät niin, joten kun Children Of Bodom pääsi Headbanger’s Balliin, se oli aika vitun siistiä.”

Laiholta löytyy myös luottoa yhtyeen tulevalle, 8. maaliskuuta julkaistavalle Hexed-albumille, sillä maestro nostaa sen paremmuusjärjestyksessä peräti heti Hate Crew Deathrollin jälkeen. Kolmannelle sijalle Laiho nostaa puolestaan bändin edellisen, vaisumman vastaanoton saaneen I Worship Chaosin (2015).

”Tiedän, että monet eivät siitä pitäneet, mutta olen siitä vitun ylpeä. Olimme juuri menettäneet kitaristimme [Roope Latvala] päivä äänitysten alkamisen jälkeen ja olin päättänyt, että homma hoidetaan loppuun ajallaan. Työetiikka on minulle todella tärkeä juttu ja tunnen itseni maailman surkeimmaksi paskaksi, jos deadline ylittyy. Minun täytyy siis antaa itselleni kehuja, miten vitun hyvää työtä tein äänittäessäni kaikki kitarat.”

Mitkä sitten olivat Laihon mielestä Bodomin vähiten onnistuneimmat albumit? Asia selviää täältä.