Amerikkalaismedia listasi 10 parasta ja erikoisinta versiota Dio-klassikosta – Suomi mainittu peräti kahdesti

Holy Diver kääntyy mainiosti niin humpaksi kuin myös bluegrassiksi.
25.5.2022 20:00

Amerikkalainen raskaan musiikin erikoismedia Loudwire on koonnut listan kymmenestä parhaimmasta ja/tai vähintäänkin erikoisimmasta tulkinnasta, joita Dion Holy Diver -ikivihreästä on vuosien varrella tehty. Listalle on nostettu ilahduttavasti myös kaksi suomalaista taidonnäytettä.

Sijalta seitsemän löytyy Eläkeläiset-yhtyeen humppakäännös Humpparaakki, jota Loudwire kuvailee seuraavasti: ”Vaikka kappale onkin selkeästi tehty hieman kieli poskessa, Humpparaakki on siitä huolimatta taidokkaasti sovitettu ja esitetty. Sääli, että lyhyen kestonsa vuoksi siitä puuttuvat soolot ja muut tavaramerkkikoristelut.”

Heti seuraavaa sijaa korkeammalta löytyy sitten vuorostaa Steve ’n’ Seagullsin bluegrass-versio, jonka rustiikkinen banjoilottelu saa erityismaininnan. ”Kaiken kaikkiaan kappale tekee juuri sen, mitä kaikkien mahtavien covereiden kuuluukin: pysyy uskollisena alkuperäiselle lisäten samaan aikaan rutkasti yksilöllistä hohtoa”, Loudwiressa kehutaan.

Listalta löytyy lisäksi muun muassa Pat Boonen swing-versio, Tracy Thorntonin steel pan -käännös, Ski-Kingin kantrimuunnelma sekä Puddles Pity Partyn melankolinen ja surullinen tulkinta. Katso koko lista täältä ja kuuntele Eläkeläisten ja Seagullsien versiot tuosta alta. Muistin virkistämiseksi myös se aito ja alkuperäinen Ronnie James Dion taidonnäyte löytyy tuosta alempaa.

Lisää luettavaa