Bruce Dickinson paljastaa, miksi äänesti Britannian EU-eron puolesta: ”Brexit itse asiassa avaa rajamme”

25.11.2018 21:51

Britannian EU-eron lähestyessä Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson istahti ranskalaisen L’Obsin haastatteluun kertomaan ajatuksiaan tulevasta mullistuksesta. Mies kertoo äänestäneensä brexitin puolesta ja suhtautuvansa ajatukseen monien muiden hermoillessa edelleen rennosti.

”Jos muusikot johtaisivat Eurooppaa, Euroopalla pyyhkisi paljon paremmin, koska tulisimme toimeen keskenämme ja puhaltaisimme yhteen hiileen”, mies toteaa. ”Iron Maidenin musiikki on globaalia; meillä on faneja kaikkialla maailmassa. En näe mitään ongelmia rundata Australiassa, eikä se ole osa EU:ta. Japanissa ei ole mitään ongelmaa kiertää, eikä sekään kuulu EU:hun. Amerikassakin kiertäminen onnistuu ilman mitään ongelmia, ja mietitäänpä — sekään ei kuulu EU:hun. Onko noista paikoista kotoisin olevilla muusikoilla vaikeuksia tulla Eurooppaan? Ei.”

Monet väittävät brexitiin liittyvien kauhukuvien maalailun vaikuttaneen äänestyskäyttäytymiseen, ja että useat olivat lähdön kannalla, koska eron luvattiin käyvän kivuttomasti.

”Liikkeellä on paljon potaskaa ja keksittyjä kauhutarinoita… molemmilta puolilta, ja pidän sitä lapsellisena”, Dickinson sanoo ja lisää brexitin tekevän ”meistä joustavampia, ja uskon eurooppalaisten hyötyvän siitä.”

”Tällä hetkellä Euroopan Unioni ei tyydytä Euroopan demokratioita. Todella monien — eikä vain brexit-väen, vaan kaikkien, olipa kyse sitten italialaisista, kreikkalaisista, unkarilaisista, katalaaneista tai kenestä tahansa — joukosta on noussut isoja populistisia liikkeitä. Se johtuu siitä, että heidän tarpeitaan — demokraattisia tarpeitaan — ei kyetä täyttämään Brysselissä. Oikeat ihmiset täyttämään näitä tarpeita ovat demokraattisesti valitut johtajat.”

Mies ottaa kantaa myös puheisiin, joiden mukaan Britanniaa yritetään häväistä ja rankaista päätöksensä johdosta.

”On absurdia ajatella, että maailman viidenneksi suurinta talousmahtia tultaisiin rankaisemaan sen kansan tekemistä demokraattisista päätöksistä”, Dickinson tyrmää. ”EU on periaatteessa aina nähnyt meidät markkinapaikkana — avoimena markkinapaikkana — ja sillä on tiettyjä etuja; se käy järkeen. Mutta suurimmalla osalla englantilaisista ei ole halua — edes EU:hun jäämisen puolesta äänestäneiden joukossa — päätyä osaksi liittovaltiomaista järjestelmää. Ja mielestäni se on suuri virhe.”

”Britannia on aina käynyt kauppaa muun maailman kanssa”, mies lisää. ”Vasta 1960-luvulta lähtien Britannia on alkanut keskittyä Eurooppaan kaupaunkäynnissään, ja mielestäni se on osoittautunut suureksi virheeksi. Brexit itse asiassa avaa rajamme; Brexit avaa Ison-Britannian koko maailmalle.”

Voit katsoa miehen kommentit sisältävän videopätkän yltä.

Lisää luettavaa