Bruce Dickinson tylyttää Rock and Roll Hall of Famea: ”En menisi mukaan vaikka pyydettäisiin”

Jana Blomqvist

Siitä on tullut jo surkuhupaisa perinne, että joka vuosi Rock and Roll Hall of Fame -instituutio julkistaa ehdokkaansa, ja sitten ihmetellään, miksi Iron Maidenia, Motörheadia tai Judas Priestiä ei ole tänäkään vuonna mukana. Tai viimeksi mainittu pääsi sentään jo kertaalleen ehdolle, mutta eipä yksikään näistä brittiklassikoista ole selvinnyt rockin epävirallisiin kunniakirjoihin saakka.

Se ei näytä Maidenia juuri haittaavan. Bruce Dickinson on puhunut Hall of Fame -instituutiosta aiemminkin halveksivaan sävyyn, ja sama tyyli jatkui taannoisessa Jerusalem Postin haastattelussa. Nyt Dickinson tokaisi ykskantaan, että kieltäytyisi kunniasta, vaikka Maiden jonakin päivänä haluttaisiin ottaa mukaan.

”Olen todella tyytyväinen, ettemme ole mukana, enkä koskaan haluaisi edes joutua sinne. Jos meidät koskaan halutaan liittää osaksi Hall of Famea, kieltäydyn – he eivät perkele saa minun ruumistani näytteille”, Dickinson sanoo.

”Rock’n’roll ei kuulu mihinkään mausoleumiin Clevelandissa. Rock’n’roll elää ja hengittää edelleen, ja jos sen sulkee museoon, se kuolee. Se ei ole pelkästään kamala vaan suorastaan vulgaari ajatus.”

Eli ei kannata pidätellä tulevinakaan vuosina henkeä sen suhteen, nostetaanko Maiden ehdokkaaksi vai ei. Tämän lausunnon jälkeen olisi paha keikaroida Hall of Fame -seremonian lavalla. Vaan kukahan siellä oikein soittaisi, jos Motörhead joskus vihittäisiin mukaan? Lemmyn hologrammi?