Bruce Dickinson sai kelpo kunnianosoituksen – syynä pähkähullu tempaus keskellä Bosnian sotaa vuonna 1994

Kaikki, jotka ovat lukeneet Bruce Dickinsonin tuoreen elämäkertakirjan, muistavat varmasti luvun, jossa Maiden-laulaja kertoi keikastaan Sarajevossa vuonna 1994. Sehän ei ollut millään mittapuulla tavallinen konsertti, vaan Bruce esiintyi piiritetyssä kaupungissa, kun Bosnian sota raivosi vielä koko kauheudessaan. Dickinson saapui Skunkworks-bändeineen kaupunkiin YK:n kutsumana ja avustamana, ja kuuluisa keikka soitettiin paikallisessa kulttuurikeskuksessa. Tempauksesta on tehty myös dokumenttielokuva.

Nyt Dickinson on nimetty vuosikymmeniä sitten tehdyn operaation johdosta Sarajevon kunniakansalaiseksi. Päätöksen kunnianosoituksesta teki Sarajevon kaupunginvaltuusto, ja perusteluissa mainitaan, että Dickinson ”osallistui merkittävästi Sarajevon vahvistamiseen sekä solidaarisuuden, demokratian ja ihmisten välisten suhteiden kehittämiseen”. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

”Kiitos kaikille, erityisesti Sarajevon asukkaille. Tämä palkinto kuuluu kaikille meille”, Dickinson kommentoi nimitystä. Ei ole varmaa, saapuuko laulaja vastaanottamaan palkinnon henkilökohtaisesti juhlatilaisuuteen 25. marraskuuta.