HIM-kitaristin Daniel Lioneye -projektilta uusi studioalbumi

Vol III näkee päivänvalon elokuussa.

Daniel Lioneye

Ilouutisia HIM-orkesterin ja etenkin kitaristi Linden faneille: rastoistaankin tunnetun miehen alter ego Daniel Lioneye tekee paluun loppukesällä!

Kertauksen vuoksi: alkuperäisessä, vuonna 2001 perustetussa Daniel Lioneye -kokoonpanossa soittivat Linden (kitara ja laulu) lisäksi eräätkin Ville Valo (rummut) ja Mige (basso). Samana vuonna Suomessa ja Saksassa julkaistiin kieli poskessa tehty, psykedeelistä stoner rockia sisältänyt The King Of Rock ’N’ Roll -pitkäsoitto, jolta skeittari-mediapersoona Bam Margera nappasi nimikkobiisin Viva La Bam -MTV-show’nsa tunnuskappaleeksi. Vuonna 2006 kyseinen veisu oli toiseksi soitetuin suomalainen musiikkikappale maailmalla (ykkösenä komeili Jean Sibeliuksen vuonna 1905 säveltämä Viulukonsertto).

Toinen, esikoista raskaammissa vesissä kahlannut Daniel Lioneye -levy Vol II ilmestyi vuonna 2010.

Elokuun 19. päivänä julkaistavan Vol III:n lupaillaan olevan yhdistelmä kahdesta edeltäjästään.

Vol III on hevimpi, siinä on enemmän fuzz-kitaraa, enemmän laulua ja vähemmän örinää. Mukana on kunnon metallirummut ja tällä kertaa mun laulukin kuuluu, Linde valottaa.

Mikä parasta, Daniel Lioneyen voi syksyllä nähdä myös ilmielävänä seuraavilla paikkakunnilla:

2.9. Bar Kino, Pori
3.9. Varastoklubi, Rauma
7.9. Tavastia, Helsinki
8.9. Klubi, Tampere
9.9. Gong, Turku

Toistaiseksi emme ole saaneet vahvistettua tietoa Daniel Lioneyen vuoden 2016 studio- tai livekokoonpanosta, mutta jutun tuoreesta pääkuvasta voitaneen jotain päätellä.

Edit. 29.6.2016 klo 21:34: Daniel Lioneyen riveissä vuonna 2016 vaikuttavat tosiaankin herrat kuvassa, eli Burton (koskettimet), Sepi (rummut), Linde (laulu ja kitara) ja Mige (basso).