Kumma juttu: Slayer-rumpali ei halua soittaa ilmaiseksi!

Ovatkohan Slayerin ja Dave Lombardon tiet eroamassa lopullisesti (legendaarinen rumpalihan on toki aikaisemminkin  ollut ”jäähyllä” Slayerista, syystä ja toisestakin)? No, se on varmaa, että Lombardoa ei nähdä losangelesilaisen thrash-legendan rumpujen takana Australian-kiertueella helmi-maaliskuun vaihteessa.

Dave Lombardo kirjoittaa tilanteesta laajasti Facebook-sivullaan, mutta otetaanpa toki esiin muutamia pointteja.

Viime vuonna Lombardolle nimittäin yllättäen selvisi, että ”90 prosenttia Slayerin kiertuetuloista on mennyt manageriportaan kuluihin ja vain kymmenisen prosenttia on jäänyt bändin neljän jäsenen jaettavaksi”. Ja nyt siis puhutaan miljoonista dollareista. Lombardo ja basistilaulaja Tom Araya yrittivät tutkia asiaa tarkemmin tilintarkastajien kanssa, mutta heidän pääsynsä tärkeisiin bisnestietoihin estettiin.

Lombardon mukaan hän sai kaikista viime vuoden kiertueista vain pienen ennakon, mutta ei lainkaan varsinaista palkkaa. Manageriportaan ilmoituksen mukaan rumpalille ei myöskään maksettaisi mitään ennen kuin hän allekirjoittaisi ”pitkäkestoisen uuden sopimuksen”. Lombardohan ei (tietenkään) moiseen diiliin tässä tilanteessa suostunut – varsinkin kun manageripuolelta ilmoitettiin todella tylysti, ettei muusikolla olisi jatkossakaan mitään mahdollisuuksia saada tietoja Slayerin bisnespuolen tapahtumista tai päätöksistä. Entäpä vaikka haastattelut median kanssa asian tiimoilta? Totaalisen kiellettyjä, tottahan toki. 

Kitaristi Kerry King taas on ilmeisen hyvissä väleissä managementin kanssa, sillä hän kieltäytyi Lombardon ehdottamasta ”uudesta bisnesmallista”. Rumpalin mukaan King ei suostunut edes harkitsemaan asiaa vaan töksäytti saman tien vastauksensa: ”Hankimme uuden rumpalin jos meininki ei miellytä”. Ei miellyttänyt ja Kingin uhkaus kävi toteen. Lombardo sai nimittäin seuraavissa treeneissä huomata, ettei sovittuun aikaan paikalle tullutkaan muita Slayer-ukkoja. Sen sijaan hän sai sähköpostin, jossa Slayer ilmoitti soittavansa tulevat keikat rumpali Jon Detten kanssa. Tämä Dette onkin muuten melkoisen kiireinen Australian Soundwave-tapahtumissa, sillä mies paikkaa MYÖS Anthraxin Charlie Benantea. Tiedotteen mukaan Anthrax-rumpali jää kotiin Yhdysvaltoihin selvittelemään henkilökohtaisen elämänsä koukeroita. 

Mutta vielä takaisin Slayerin pariin…Lombardo nimittäin vakuuttaa toivovansa, että asiat kääntyvät vielä parhain päin, mutta saapahan nyt nähdä… Miehen Facebook-sivun musta kansikin kertonee jotakin fiiliksistä.

Eihän tuo Slayerin tilanne kovin hääviltä vaikuta muutenkaan, sillä jo vuosia sitten hämähäkin puremaksi joutunut kitaristi Jeff Hanneman on edelleen toipilasvaiheessa. Kerry Kingin mukaan ”Slayerilla ei ole edelleenkään mitään tietoa Hannemanin mahdollisen paluun aikataulusta”. Kitaristiahan on jo pitkään paikannut Exodus-kepittäjä Gary Holt.

Slayerin on määrä esiintyä Oulun Jalometalli-festivaalilla elokuussa.