Artisti: Slayer

Vuonna 1995 levy-yhtiön työntekijä yritti ehdottaa Slayerille muutoksia heidän soittotapaansa – se oli paha virhe

Joskus hedelmällisetkin yhteistyökuviot lähtevät liikkeelle jokseenkin onnettomista lähtökohdista. Näin kävi esimerkiksi Slayerin ja Dino Paredesin tapauksessa – Rick Rubinin johtaman American Recordingsin A&R-miehenä työskennellyt Parades on kulkenut Slayerin matkassa 18 vuoden ajan, mutta aluksi näytti siltä, ettei mies olisi tervetullut orkesterin kanssa samaan huoneeseen.

Millaista oli Slayerin ensimmäisellä keikalla? Bändi muistelee vanhoja aikoja: ”Soitimme viitisen biisiä ja niistä ehkä yhden hyvin”

Slayer julkaisee moniosaisen videosarjan, jossa pikkuhiljaa uraansa lopetteleva thrash-jätti muistelee menneitä vuosikymmeniään. Sarjasta julkaistiin eilen toinen osa, jossa Kerry King ja Tom Araya kääntävät katseensa bändinsä ensimmäisiin keikkoihin, ja tutunlaiselta kohellukseltahan tuo kuulostaa: mukana oli omatekoisia pyroefektejä, kokematonta bändiä jännitti, viinaksia tuli juotua liikaa ja nukkumista harrastettua liian vähän, tuttua kauraa varmaan jokaisen bändin alkuvaiheilta. Katso uusin jakso yläpuolelta, ja ensimmäisen osan voi nähdä täällä.