”Vanhat parratkin oli joskus nuoria ja vaarallisia” – Litku Klemetti & Tuntematon Numero -yhtye esittää: Danny ja Kirka

Onko jokainen sukupolvi järjettömämpi kuin edellinen?

Tytöt radalla.

Jyväskyläläinen, Horror ’15 -nimisen debyyttialbuminsa hiljattain julkaissut Litku Klemetti & Tuntematon Numero -orkesteri on täällä taas kera ihka uuden kappaleen ja sille kuvatun musiikkivideon.

– Video on kuvattu kesän alussa Jyväskylässä. Biisi syntyi jännästi: katselin Uusi Maailma -lehteä vuodelta 1969, mukana oli juttu otsikolla ”Mitä nuoret tytöt odottavat rakkaudelta?” Siinä yritettiin ymmärtää nuoren sukupolven Danny- ja Kirka-hysteriaa. Juttu on tän päivän näkökulmasta absurdi, vanhat parratkin oli joskus nuoria ja vaarallisia. Tästä syntyi biisi, josta on keikoillamme tullut jonkinlainen hitti, Sanna ”Litku” Klemetti taustoittaa ja jatkaa:

Musavideo toistaa biisin teemoja, sanathan on melkein suoraan lehtijutusta. Videolla meidän kaverit on 70-luvun nuoria. Tietysti vaihdettiin vielä sukupuoliroolejakin. Video kuvattiin suurimmaksi osaksi vhs-kameralla, jolla ollaan kuvattu kevään mittaan myös keikkareissuja.

Tänään Turun H2Ö:ssä koettavan koplan tuorein rykäys on lohkottu tulevalta Litku Klemetti & Tuntematon Numero -ep:ltä, josta pääsemme nauttimaan kokonaisuudessaan syssymmällä.

Litku Klemetti & Tuntematon Numero: Danny ja Kirka