Sallan Ja Miron Matka Maailman Ympäri -yhtye lopettaa – jäähyväiskeikka tiedossa

Viisihenkisen yhtyeen taival tuli tiensä päähän kahden studioalbumin jälkeen.
4.11.2015 09:00

Tuoreimman, meikäläisittäinkin pidetyn <3-albuminsa alkusyksystä julkaissut Sallan Ja Miron Matka Maailman Ympäri -yhtye on päättänyt laittaa pillit pussiin neljän ja puolen vuoden olemassaolon jälkeen. ”SMMMY:n” laulunkirjoittaja-instrumentalisti Miro Palokallio kommentoi päätökseen johtaneita syitä seuraavasti:

– Perustettiin bändi aikanaan Sallan kanssa ja tämä viisihenkinen miehitys on ollut kasassa suunnilleen kolme vuotta. Kyse on aina ollut mun ja Sallan visiosta, mutta kuluvan vuoden aikana meidän välit ei ole enää olleet niin hyvät, että yhteistä visiota löytyisi juuri missään asiassa. Keskustelimme asiasta kuukausien ajan, lopullinen päätös oli Sallan. Pari kuukautta olemme nyt bändin jätkien kanssa pohtineet, miten jatkaisimme. Levy-yhtiön taholta on kehotettu etsimään uutta naislaulajaa ja jatkamaan nimellä Matka Maailman Ympäri, mutta musta se tuntuisi teennäiseltä ja kovin väärältä.

Eli miten tästä eteenpäin?

– Musiikin tekeminen omalla nimellä ja äänellä tuntuu mulle juuri nyt luontevimmalta ajatukselta. Aarni (Palokallio, SMMMY:n rumpali) ja Aku (Rouhe, SMMMY:n basisti) ovat lupautuneet mukaan.

Sallan Ja Miron Matka Maailman Ympäri soittaa jäähyväiskeikkansa Helsingin Kuudennella linjalla 17.12. Liput tulevat myyntiin tämän viikon perjantaina (6.11.) Tiketissä. Myös kaikki muut tähän mennessä ilmoitetut keikat yhtye kertoo toteuttavansa sovitusti.

Ensimmäinen Sallan Ja Miron Matka Maailman Ympäri -albumi Tarinoita julkaistiin vuonna 2014, jolloin Salla ja Miro vierailivat myös keikkailu-aiheisessa Runditentti-haastattelussamme.

Lisää luettavaa