SALLAN JA MIRON MATKA MAAILMAN YMPÄRI: <3

SALLAN JA MIRON MATKA MAAILMAN YMPÄRI
<3
Suomen Musiikki

Myönnän olevani perso suomalaisille, eteville, persoonallisille ja/tai ihanille naislaulajille, joissa on sitä jotakin ja jotka eivät suhauta s-kirjainta.

Sallan ja Miron matka maailman ympäri –yhtyeen vuosi sitten julkaistu esikoislevy Tarinoita herätti mielenkiintoni. Nyt ahkera säveltäjä-sanoittaja Miro Palokallio on saanut tuotettua jo toisen lätyn, jolla on oiva nimi: < 3 (myös hiphop-porukka Loost Koos julkaisi samannimisen levyn vuonna 2012 – toim. huom.).

Levy alkaa Saanko luvan? –biisillä, jossa kitaran vetävä trioliriffi muuntuu jossain vaiheessa valssiksi. Talvi-kipale on eeppinen viuluilla höystetty mollibiisi. Miro osaa säveltää hienoja tenhoavia, varioivia ja hieman äkkivääriäkin popsävelmiä, joissa on oivalliset laulumelodiat. Lyriikat eivät ole ihan tavanomaisinta letunpaistohommaa, vaikkakin pääaiheena ovat useimmiten suhteet ja rakkaus. Rakastan rakkautta! Kehun erikseen levyn muhkeita bassoja ja selkeitä soundeja.

Laulaja Salla Hätisen ääniala on melko kapea, mutta hänen suloinen laulusoundinsa väräyttää sisimpäni ripseä. Salla voisi milloin tahansa laulaa Hemmolle salaa ja hiljaa peiton alla vaikka Hetken tie on kevyttä.

Toivon ja uskon, että Sallan ja Miron matkasta maailman ympäri tulee vielä yhtä suosittu kuin PMMP oli. Ainakin Miro tekee yksinään parempia biisejä.