Smells Like Teen Spiritin ei olisi pitänyt olla Nevermindin ensimmäinen singlejulkaisu, sanoo Courtney Love – ”Elämästä olisi tullut yksinkertaisempaa ja parempaa”

Loven mukaan Kurt Cobain olisi yhä elossa, jos joku toinen grunge-yhtye olisi noussut suursuosioon ennen Nirvanaa.
29.9.2021 14:18

Nirvanan menestysalbumi Nevermind täytti 24. syyskuuta pyöreät 30 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi Nirvana-nokkamies Kurt Cobainin leski Courtney Love antoi Los Angeles Timesille harvinaislaatuisen haastattelun, jossa tämä muisteli albumia ja 30 vuoden takaisia aikoja.

Artikkelissa Love sanoo toivovansa, että joku Nirvanan aikalaisista, kuten esimerkiksi Pearl Jam, olisi noussut huippusuosioon ennen Nirvanaa, koska räjähdysmäisesti kasvanut suosio oli lopulta asia, joka maksoi Cobainin hengen. Love sanoo vastustaneensa sitä, että Smells Like Teen Spirit julkaistiin levyn ensimmäisenä singlenä, koska tiesi sen vetoavan yleisöön. Hän itse olisi valinnut ensisingleksi In Bloom -kappaleen, joka oli levyn neljäs ja viimeinen singlelohkaisu.

”Jos minua olisi kuunneltu, elämästä olisi tullut yksinkertaisempaa ja parempaa. In Bloomissa ei ollut samanlaista imua”, Love pohtii.

”En yleensä pidä ’mitä jos’-ajattelusta, mutta In Bloom olisi ehkä muuttanut asioita. [Cobain] olisi voinut selvitä hengissä, jos joku muu olisi [noussut suosioon ensin]. Kuten Eddie Vedder tai joku muu, jolla on hyvä infrastruktuuri.”

Lisää luettavaa