Talking Headsin David Byrne pyytää anteeksi vanhaa sketsiä – ”Se oli paha virhe ja osoitti todellista tietämättömyyttä”

Byrne esiintyi Stop Making Sense -konserttielokuvan mainospätkässä tummaihoiseksi maalattuna.
2.9.2020 10:02

Talking Heads -nokkamies David Byrne on pyytänyt anteeksi vanhaa sketsiä, joka tehtiin osana Stop Making Sense -konserttielokuvan promootiokampanjaa. Sketsissä laulaja-kitaristi haastattelee itseään eri hahmoiksi pukeutuneina – Byrne esittää muun muassa naista, vanhusta sekä tummaihoista miestä, mikä ei enää tänä päivänä ole ollenkaan sopivaa.

”Hiljattain eräs toimittaja muistutti minua jostain, mitä tein vuonna 1984 sketsissä, jolla mainostettiin Talking Headsin konserttielokuvaa. Tässä pätkässä esitän monia eri hahmoja, jotka haastattelevat minua itseäni. Jotkin näistä hahmoista ovat värillisiä ihmisiä”, Byrne kommentoi asiaa Twitterissä.

”Olin tyystin unohtanut koko sketsin, mutta olen kiitollinen, että siitä on nyt muistutettu minua. Kun katson itseäni esittämässä näitä hahmoja mustissa tai ruskeissa kasvomaaleissa, tiedostan, että se oli paha virhe ja osoitti todellista tietämättömyyttä. Aivan kuin katsoisi peiliin ja näkisi jonkun toisen – et ole, tai et ole enää, se ihminen, joka luulit olevasi.”

”Haluan ajatella, etten enää tekisi tällaisia virheitä, mutta selvästi siihen aikaan tein niin. Kuten sanon American Utopia -esityksemme lopussa: ’Myös minun täytyy muuttua…’ ja uskon, että olen muuttunut noista ajoista. Toivon, että ihmisillä on sen verran armoa ja ymmärrystä, että minunkaltaiseni tai oikeastaan kenen tahansa annetaan kasvaa ja muuttua ja että mennyttä voidaan tarkastella rehellisesti ja vastuullisesti.”

Lisää luettavaa