David Byrne: Talking Headsin yhteenpaluu olisi artistina ”iso harppaus taaksepäin”

6.1.2017 14:04

80-luvulla new wave -suunnannäyttäjänä toiminut Talking Heads lopetti toimintansa 1991. Yhtye esiintyi yhdessä vuonna 2002 Rock and Roll Hall of Fame -nimityksen yhteydessä, mikä herätti toiveet virallisesta reunionista.

Yhteenpaluuta ei kuitenkaan ole odotettavissa ihan lähiaikoina, jos koskaan. Ainakin mikäli se laulaja-kitaristi David Byrnestä riippuu. Tuoreessa Creative Independentin haastattelussa Byrne toteaa, ettei hän halua tuoda Talking Headsia takaisin, koska se ei antaisi hänelle mitään artistina ja taiteilijana.

– Talking Headsin paluu olisi varmasti äärimmäisen suosittu tietyn sukupolven keskuudessa, kenties useammankin. Se saisi paljon huomiota ja sillä tekisi hyvin voittoa. Mutta se olisi samalla iso harppaus taaksepäin, varsinkin tällaiselle henkilölle kuin minä, joka tekee paljon erilaisia juttuja, Byrne sanoo.

– Jotta voit tehdä enemmän juuri sitä mitä haluat, on tehtävä uhrauksia. Oli se sitten rahan, maineen tai minkä tahansa suhteen. Kaikkea ei voi saada.

Byrne kertoo törmäävänsä jatkuvasti ihmisiin, joille hän on aina vain pelkästään Talking Headsin laulaja. Hän kertoo olevansa asiansa kanssa nykyään sinut, vaikka aina näin ei ollutkaan.

– Joskus se otti päähän. Pidän itsekin niistä kappaleista, mutta elämäni on paljon enemmän kuin vain jokin, jota tein joskus vuosia sitten. Se on vain pienen pieni osa minua. Mutta se on ihan okei.

Lisää luettavaa