Tuotantoyhtiö vastaa We Want More -kritiikkiin

27.8.2014 20:39

Uutisoimme päivällä Ylen We Want More -musiikkiohjelman herättämästä polemiikista. Miljoonasateen pitkäaikainen kosketinsoittaja Olli Heikkinen kritisoi ohjelman huipentavaa päätöskonserttia sekä kesällä järjestettyä yleisöäänestystä.

Olli Heikkinen kommentoi sosiaalisessa mediassa kritiikkinsä julkaisun jälkeen myös tuotantoyhtiön uhanneen häntä oikeuskanteella. Kysyimme We Want Moren tuotantoyhtiöltä kommentit asiaan.

− Kun merkittävät bändit tekevät paluun vuosien jälkeen, on se jokaiselle jäsenelle matka täynnä suuria tunteita. Olli Heikkisen tapauksessa päätös jäädä pois ohjelmasta ja Miljoonasateen paluusta oli hänen oma valintansa eikä tuotantoyhtiö ei ole uhkannut häntä oikeuskanteella, ohjelman tuotantoyhtiö ITV:n vastaava tuottaja Suvi Valkonen-Laine kommentoi.

Valkonen-Laineen mukaan Olli Heikkisen päätös lähteä Miljoonasateesta nähdään ohjelmassa syksyn aikana. Heikkinen kritisoi myös We Want More -formaattia siitä, että se saa käyttövoimansa osallistujien keskinäisistä jännitteistä ja avoimista konflikteista. Heikkinen tunsi olevansa nappula pelissä, jonka sääntöihin hän ei pysty vaikuttamaan.

− We Want More -ohjelman kantavana ideana on, että jokainen bändin jäsen pääsee kertomaan oman näkökulmansa bändien menestyksen vuosiin ja hajoamisen syihin sekä odotuksiin tulevasta paluusta, vastaava tuottaja sanoo.

− Ohjelmassa nähdään bändit myös keskustelemassa yhdessä hajoamiseen liittyvistä syistä ennen kuin he aloittavat valmistautumisen marraskuun keikkaan. Ohjelman kerrontatapa on käyty bändien jäsenten kanssa läpi ennen kuvausten alkamista.

We Want More -konsertti Espoon Barona Areenalla näytetään televisiossa suorana lähetyksenä. Olli Heikkisen mukaan vielä sopimuksessa sovittiin ohjelmasarjan huipentavasta live-esiintymisestä, mutta live muuttuikin ohjelman kuvausten alettua singbackiksi.

− Tuotantokauden alussa kerroimme bändeille erilaisista optioista television livelähetyksen toteutuksen suhteen, sillä jokaisella bändillä on erilaiset keikkatottumukset ja tekniset vaatimukset. Päätöstä livelähetyksen teknisestä toteutuksesta ei ole vielä tehty ja asiasta keskustellaan bändien kanssa.

Heikkinen kritisoi myös sitä, että kesällä järjestettiin yleisöäänestys, josta sai vaikutelman, että yleisö voisi vaikuttaa ohjelman bändivalintoihin, vaikka sopimukset bändien kanssa oli jo kirjoitettu ja ohjelmastakin puolet kuvattu.

− Ohjelman tiimoilta ei ole järjestetty äänestystä, jossa pyydettäisiin valitsemaan ohjelmalle esiintyjät. Kesällä ohjelman verkkosivuilla ilmoitettiin bändien julkistuspäivä ja järjestettiin kysely, jossa rohkaistiin ihmisiä muistelemaan vanhoja suosikkibändejään kysymällä, että minkä bändin pitäisi tehdä paluu.

Myös toisen paluun tekevän yhtyeen, Don Huonojen basisti Jukka Puurula otti tänään Rumban nettisivuilla kantaa kohuun.

− Minulle oli ihan alusta asti selvää, että tv-draamaa tässä ollaan tekemässä. Ei sen mikään huviajelu ollut tarkoituskaan olla. Meille luvattiin mahdollisuus päästä tekemään uutta matskua ja esittää sitä myös keikalla. Kaiken lisäksi saamme kohtuullisen korvauksen tekemästämme työstä. Osaltamme tämä diili on pitänyt, Puurula toteaa.

Basisti ei kommentoi sitä, mitä julkisilla varoilla toimivalla kanavalla saa esittää ja käsitellä.

− Suosittelen kuitenkin antamaan produktiolle mahdollisuutensa. Kannattaa katsoa ohjelma ja tehdä johtopäätökset sitten.

We Want Moren ensimmäinen jakso näytetään lauantaina 13. syyskuuta.

Lisää luettavaa