Demoefekti 49/2013

5.12.2013 11:59

Demoefekti heräilee parin kuukauden horroksestaan. Tästä lähtien demoja arvioi Nuutti Heiskala, ja pitkäksi venähtäneen tauon takia nyt ensimmäisenä viikkona hieman tavallista tuhdimpi nippu. Ensi viikon torstaina taas muutama lisää, joten pistäkääpä demoja tulemaan. Ohjeet löytyvät täältä.

Burntfield

Burntfieldin melodinen rock on erittäin hyvin soitettua ja laulettua. Melodiat ja sointukulut tuovat mieleen 90-luvun Dream Theaterin, kun taas kaksiäänisessä laulussa on häivähdys uutta Alice In Chainsia. Melkein 9-minuuttinen biisi vaatii muutaman kuuntelukerran auetakseen kunnolla, mutta lopultakin se on vähän liian pitkä. Vaikka variaatiota löytyy, eivät kaikki osiot tunnu täysin motivoiduilta. Myös digitaalisten efektien runsas käyttö vieraannuttaa. Näin hyvin kun soitetaan, ei soittoa tarvitsisi maskeerata ollenkaan. Tiiviimmillä biiseillä ja raaemmilla soundeilla tätä kuuntelisi mielellään.

www.facebook.com/Burntfield
burntfield.com

Tragic Van

Tragic Vanin Paper Thin tuo mieleen Now It’s Overheadin ja Neutral Milk Hotelin kaltaisia vuosituhannen vaihteen indie folk -bändejä. Neutral Milkin vaikutus saisi olla vahvempikin sillä jotenkin jäykäksi tämä biisi jää. Sinänsä erittäin hyvää soittoahan tämä on, mutta folkia ei vaan saisi soittaa näin kohteliaasti. Tempon ja volyymin vaihtelua pitäisi löytyä enemmän. Lauluääni on todella hieno ja musiikkiin sopiva, ja biisi itsessään on hyvä. Soundeissakaan ei ole moitittavaa. Ripaus punkia ja kaaosta saisi tämän kuulostamaan elävältä, ja se onkin oikeastaan ainoa asia mikä tästä puuttuu.

www.facebook.com/tragicvan

Alex ja Armottomat

Tämä suomirock-biisi on Alex ja Armottomat -trion ensimmäiseltä demolta joten ei ehkä ole hälyttävää, etteivät kaikki palat vielä ole kohdillaan. Traditionaalinen laulunkirjoittaminen ja dynamiikka on hallussa ja rumpalin tyylitajusta täytyy antaa lisäpisteitä, mutta kuitenkin tässä on vielä enemmän ongelmia kuin onnistumisia. Säkeistöjen puhelaulu korostaa sanoituksia, joka ei tässä tapauksessa ole hyvä asia. Myös lauluäänessä ja biisin soundeissa olisi parantamisen varaa. Tunnelmaa kuitenkin luodaan hyvin ja jotain aidosti omaperäistäkin tässä on, joten kehityspotentiaalia löytyy.

www.facebook.com/AlexJaArmottomat

Recoils

Recoilsin nu metal tuo vahvasti mieleen Powerman 5000:n True Force -levyn. Rapture-biisin loppua kohti lähestytään metelissä jo Dry Kill Logicia. Hyvät groove metal -riffit tässä on ja lauluäänikin on erittäin hyvä varsinkin äänekkäämmissä kohdissa. Melodiat voisi suosiolla jättää muille, sillä kertosäkeessä tästä hukkuu ote kokonaan. Paljon tässä on kuitenkin hyvääkin ja mielenkiintoista olisi nähdä miten projekti kehittyy. Vielä grooveista ei olla saatu kaikkea irti. Paremmilla soundeilla, tiukemmalla soitolla ja lyhyemmillä biiseillä tässä olisi todellista potentiaalia. Kertosäkeet eivät ole pakollisia. Soft/loud-dynamiikassa kyllä riittäisi variaatiota tähän genreen.

soundcloud.com/recoils

Visto

Jossain death metalin ja old school black metalin välimaastossa tässä mennään. Välillä laulajan rytmitys tuo Radiopuhelimetkin mieleen. Oikeastaan mistään ei pääse valittamaan. Mitään ylimääräistä ei ole niin biiseissä (Sakasti palaa ja Teuras) kuin sovituksissakaan. Tästä paistaa läpi itsevarmuus. Jos jotain valittamista pitäisi keksiä, niin soundit voisivat olla selkeämmät. Vaikka tällainen kaikenkattava pölynimuriäänimaailma onkin varmasti tarkoituksellinen, olisi silti mukava jos kitaran ja basson erottaisi paremmin toisistaan. Tämä ei ole pelkästään hyvä demo, vaan olisi levykaupassakin hyvä valinta.

visto.bandcamp.com

Boneride

Oululaisen Boneriden alternative metal on osaavaa mutta vähän persoonatonta. Laulajan erittäin vahva suomiaksentti sopii musiikkiin hyvin ja tuo tähän jotain vähän erilaista. Lauluääni on muutenkin hyvä, joskin sanoitukset ovat aika randomit. Soundit ja soitto on hyvää. Weight Of Water -kappaleen kertosäkeen joka kerta samalla tavalla toistuva kitarafilli tosin tuntuu turhalta. Myös viimeisen minuutin vievän kitarasoolon voisi leikata pois. Käy siitä ilmi että soittaa osataan, mutta muuta funktiota sillä ei tässä jo muutenkin liian pitkässä biisissä tunnu olevan.

www.boneride.com
facebook.com/boneride

 
Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa