Kitaratehostin | TC Electronics Spark Booster

Eräässä nimeltä mainitsemattomassa suomalaisessa musalehdessä arvioitiin jokin aika sitten TC Electronicin efektipedaaleja niin väkisin väännetyn laimeaan sävyyn, että meinasin jo nauraa ääneen. Eihän hyvien laitearvioiden kirjoittaminen niin vaikeaa ole. Tarvitsee vain kokeilla kiinnostavaa vehjettä hyvissä olosuhteissa, keksiä uusia makeita sanontoja ja laittaa sen jälkeen oma persoonansa peliin. Eikös näin?

Tanskalainen TC Electronic on laatumerkin maineessa. Tämäkin Spark Booster -pedaali on laadukkaan oloinen ja jämäkän sopusuhtainen paketti. Säätimiä on kokoon nähden juuri sopivasti: gain, level, bass ja treble. Lisäksi on kolmialueinen minikytkin, joka tekee tästä kitaraesivahvistimien monipuolisen Sveitsin linkkarin.

Sävysäätimet ovat aktiivisia, joten pienikin muutos vaikuttaa, mutta ei huonolla tavalla. Minikytkimen ala-asento vahvistaa keskialuetta ja yläasento bassoa sekä diskanttia. Tästä saa irti pelkkää puhdasta vahvistusta tai sitten lievää hyvää säröä. Hevimöykkää tästä ei irtoa. Pedaali ei missään tilanteessa kuullosta kirskuvalta tai tylsältä, vaan kaikissa tilanteissa ääni on terve ja sopusuhtainen.

Tämä hienovarainen ja sivistynyt boosteri värittää tai on tarvittaessa värittämättä äänikuvaa. Soundit ovat harmonisia, maukkaita ja eloisia. Pedaali on selvästikin tervetullut lisä overdrive-markkinoille. Hinta on mielestäni kohtuullisen sopiva.

Hinta: noin 130 euroa
Lisätietoja: www.tcelectronic.com
Maahantuoja: www.soundtools.fi