”Ajatus Englannista ilman kuningatar Elisabetia on musertava” – muusikot surevat menehtynyttä hallitsijaa

Monet muusikot ovat reagoineet pitkäaikaisen hallitsijan menehtymiseen sosiaalisessa mediassa.
8.9.2022 21:55

Englannin pitkäaikaisin hallitsija kuningatar Elisabet II menehtyi tänään (8.9.) 96-vuotiaana Balmoralin linnassa Skotlannissa, tiedotetaan Buckinghamin palatsista. Asiasta uutisoi muun muassa Yle.

70 vuotta vallassa olleen kuningatar Elisabetin kuolema on luonnollisesti saanut koko maan syvään suruun ja asiaa ovat kommentoineet myös monet muusikot. Muun muassa Ozzy Osbourne, Elton John, Mick Jagger, Paul McCartney, Ringo Starr, Geezer Butler, Brian May, Bill Ward (joka kirjoitti Elisabetille omistetun runon), Def Leppardin Joe Elliott, Slash, Billy Idol, Stevie Nicks, Jon Bon Jovi ja Orianthi ovat esittäneet surunvalittelunsa sosiaalisessa mediassa. Aiheeseen on reagoitu myös muun muassa The Rolling Stones-, Iron Maiden-, Saxon- ja Status Quo -yhtyeiden sekä Royal Albet Hallin some-kanavissa.

”Suren yhdessä koko maan kanssa mahtavimman kuningattaremme poismenoa. Raskain sydämin sanon, että ajatus Englannista ilman kuningatar Elisabetia on musertava”, Osbourne toteaa Facebook-julkaisussaan.

”Hänen läsnäolonsa oli hyvin inspiroivaa ja hän johti maan läpi mahtavimpien ja synkimpien aikojen läpi armollisesti, säädyllisesti ja aidolla lämmöllä”, kirjoittaa puolestaan Elton John.

Päivitys 9.9.2022: Lisätty Paul McCartneyn, Ringo Starrin, Brian Mayn, Jon Bon Jovin, Stevie Nicksin, Billy Idolin, Iron Maidenin ja Bill Wardin julkaisut.

Lisää luettavaa