Gene Simmonsin Prince-tylytys herätti niin laajaa pahennusta, että Paul Stanleytakin alkoi nolottaa toverinsa puolesta

Kiss-ikoni Gene Simmons oli jälleen vauhdissa Newsweekin haastattelussa. Simmons kommentoi David Bowien ja Princen menehtymisiä, ja hivenen yllättäen Prince sai osakseen koviakin sanankäänteitä.

Simmons kyllä ylisti Princen musiikillisia kykyjä verrattomiksi – ”hän jätti Michael Jacksonin kauas taakseen”, Kiss-maestro sanoi – mutta Princen elämäntavoista hän löysi paljon vähemmän mairittelevaa sanottavaa.

”Huumeethan hänet tappoivat. Mitä luulit, että hän kuoli flunssaan?” Simmons tuhahti viitaten Princen kuolemaan edeltäneisiin tietoihin, että tämä olisi joutunut sairaalaan flunssaoireiden vuoksi.

”On säälittävää, kuinka hän tappoi itsensä. Älä huijaa itseäsi, niinhän hän teki. Hitaasti, sen myönnän… Mutta sitä huumeet ja alkoholi ovat: hidas kuolema.”

Simmons itse ylpeilee sillä, ettei ole omien sanojensa mukaan ollut koskaan päihteiden vaikutuksen alaisena. Princen kuoleman yksityiskohdat puolestaan ovat toistaiseksi hämärän peitossa, mutta alustavissa tutkimuksissa hänen elimistöstään on löydetty kipulääkkeitä.

Simmonsin puheet saivat Princen ihailijat takajaloilleen. Myös vanha bänditoveri Paul Stanley reagoi nopeasti haastatteluun. Stanley kirjoitti Twitterissä: ”Nämä kylmät, tietämättömät lausunnot Princen kuolemasta nolottavat minua. Kun faktoja ei tiedetä, olisi parempi olla sanomatta mitään. Pahoitteluni.”

Eikä kestänyt kauaa, ennen kuin Simmons itsekin julkaisi Twitterissä anteeksipyynnön. ”Sainpa taas sapiskaa perheeltäni suuren suuni vuoksi. Pyydän anteeksi, minulla on ollut tapana suuttua sen vuoksi, mitä huumeet tekevät niiden käyttäjien perheille ja ystäville”, Simmons aloittaa viestinsä – mutta kohdistaa syyttävän sormensa myös toimittajaan, jonka hän vihjaa kalastelleen herkullisia sitaatteja. Lue Genen koko viesti alta.