Cover vai orkkis? -sarja katsoo, taipuuko Kissin God Of Thunder parhaiten rokkina, hevinä vai kantrina

Onko alkuperäinen versio se ainoa oikea? Voiko cover pestä esikuvallaan lattiaa? Soundin uudessa sarjassa laitetaan originaalit ja lainakappaleet kilpasille ja katsotaan, kuka nousee korkeimmalle palkintopallille.


ORIGINAALI

Kiss julkaisi 15. maaliskuuta neljännen studioalbuminsa Destroyerin, jota edelsi yhtyeen huippusuosioon kertarysäyksellä ampunut Alive!-livealbumi. Klassinen ja monien mielestä se ainoa oikea Kiss-kokoonpano Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley ja Peter Criss saivat kumppanikseen tuottaja Bob Ezrinin, joka auttoi myös kappaleiden säveltämisessä.

Kaikkein ilmeisimpien Detroit Rock City, Shout It Out Loud tai Beth -kappaleiden sijaan Cover vai orkkis? -sarjassa laitetaan tällä kertaa kilpasille God Of Thunder. Paul Stanleyn säveltämä, Gene Simmonsin laulama kappale oli alkujaan nopea rokkiralli, mutta Ezrinin suosituksesta tempoa hidastettiin ja biisistä tehtiin kaiken kaikkiaan raskaampi ja synkempi.

God Of Thunder toimi keikoilla Simmonsin eräänlaisena tunnuskappaleena, jonka aikana Simmons soittaa bassosoolon ja sylkee verta suustaan. Rock’n’roll!

HAASTAJAT

Soundin raati valitsi alkuperäisen kilpailijoiksi kaksi raskaampaa tulkintaa sekä jotain aivan muuta.

1. Death oli kitaristi Chuck Schuldinerin johtama metalliyhtye Floridasta, jota pidetään death metalin pioneerina. Siihen nähden Deathin versio on melko maltillinen, Schuldinerin tunnistettavaa vokaalitulkintaa ja säkeistöjen tuplabasareita lukuun ottamatta.

2. The Melvins hidasti kappaletta vielä aavistuksen ja lisäsi loppuun rumpusoolon. Koska jokainen biisi tarvitsee enemmän rumpusooloja.

3. Kolmannen haastajan kohdalla täytyy hieman fuskata: Kiss haastakoon itse itsensä! Kiss lähti 90-luvun MTV:n unplugged-buumiin mukaan ja julkaisi 1996 Kiss Unplugged -levyn, jolta tämä countryversio löytyy.

Viekö deathmetal-pioneeri tai sludge/grungeveteraani voiton? Voiko Kissin voittaa vain Kiss itse? Kuuntele kaikki versiot alta ja anna äänesi!