Fuck tha Police enemmän rockia kuin Rock & Roll All Nite? – Tätä mieltä on ainakin Gene Simmonsiin hermostunut NWA-veteraani

30.4.2016 10:43

NWA:n MC Ren ei ole unohtanut Gene Simmonsin maaliskuisia kommentteja hip hopin tulevasta kuolemasta. Rolling Stonelle myöntämässään haastattelussa aiheesta puhellut Ren ei selvästikään katso hyvällä Kiss-basistin asennetta musiikkityyliään kohtaan, kuten oheisista kommenteista voi hyvin päätellä:

– Häiskä on todella ylimielinen. Kuinka hän voi tietää etteivät hänen edeltäjänsä rock & rollissa suhtaudu häneen samoin kuin hän meihin? Mistä hän tietää ettei Beatles tai Muddy Waters – mikäli tämä olisi vielä elossa – näe häntä pelkkänä temppuna? Kuka hän on sanomaan mitään meikeissään ja korkokengissään ja heiluttelemalla kieltään kymmenen sekunnin välein? Se on hei silkkaa temppuilua.

Ren käytti tilaisuuden hyväkseen jo aiemmin tässä kuussa Rock and Roll Hall of Fame -juhlallisuuksissa, joissa NWA:n pokatessa oman paikkansa rock-kaanonissa mies heitti puheessaan piikin Kiss-leiriin toteamalla: ”haluaisin sanoa herra Gene Simmonsille, että hip hop on täällä jäädäkseen”.

Räppäri jatkaa tulitustaan Rolling Stonessa:

– Mitä jos Paul McCartney sanoisi ”teidän ei pitäisi olla Rock and Roll Hall of Famessa”? Mitä jos Rolling Stonesit sanoisivat ”teidän ei pitäisi olla Rock and Roll Hall of Famessa”? Miltä hänestä sitten tuntuisi? Hän näyttäisi typerältä. Jos hieman kyselet rock-suuruuksilta niin jätkiähän pidetään ihan vitsinä.

Ren esittää myös omat epäilynsä Simmonsin motiiveista hip hop -kommentointinsa taustalla.

– Hän on luultavasti ottanut nokkiinsa koska monet hip hop -aktit pääsivät Hall of Fameen ennen häntä, kuten Run-D.M.C, Beastie Boys, Grandmaster Flash and the Furious Five ja Public Enemy. Luulen hänen suuttuneen kaikkien noiden päästessä sisään ennen häntä, mutta minkäs teet. Sanonpa vielä tämän, ja voitte siteerata minua, Fuck tha Police on paljon enemmän rock ’n’ rollia kuin ”I want to rock & roll all night and party every day”.

Lopuksi MC Ren muistuttaa Simmonsia vielä Rock and Roll Hall of Famen omistussuhteista:

– Hip hop on täällä jäädäkseen, mies. Oikeasti. Sinun tulee vain sopeutua tilanteeseen. Hänellä ei ole vaihtoehtoa. Meitä ei potkita pois Hall of Famesta vain koska hän sanoo niin. Sinä et omista Rock and Roll Hall of Famea.

Että näin.

Lisää luettavaa