Ghost: Version II, Megadeth-Dave: The Aphonopelma Davemustainei

Dave Mustaine ei varmaankaan pidä siitä, että hänen johtamansa amerikkalaisyhtye Megadeth ja ruotsalaisyhtye Ghost niputetaan samaan uutiseen, mutta niinhän tässä nyt silti käy.

Mennään joka tapauksessa ensin Linköpingiin, jossa paikallinen suuruus Ghost soitti ”kotiinpaluukeikan” lauantaina 15. joulukuuta. Muun muassa James Hetfieldin, Chino Morenon ja Phil Anselmon fanittama rituaalimainen bändi nousi kovan hypen harjalle Opus Eponymous -albumillaan eikä tuon levytyksen Blue Öyster Cult -vaikutteista tarttuvaa 70’s hard rockia olekaan mitään syytä ylenkatsoa.

Ghost on työskennellyt viime ajat uuden materiaalin kimpussa ja Linköpingissä koittikin uuden Secular Haze -kappaleen ensiesityksen aika. Konsertin aikana yhtyeen solisti Papa Emeritus I ojentaa myös ”soihdun” Papa Emeritus toiselle – ”oikeasti” Ghostin laulaja ei kuitenkaan vaihdu vaan kysymyksessä on vain uusitun imagon sisäänajo.

Secular Hazen liveversio ja solistin vaihto nähtävissä tässä alla:

Secular Hazen studioversio soi puolestaan täällä:

Mega-Dave Mustaine on puolestaan saanut uuden kunnianosoituksen, kun tutkija Brent E. Hendrixsonin Arizonasta löytämä uusi hämähäkkilaji on nimettu laulajakitaristin mukaan. Koko nimikomeus näyttää seuraavalta: The Aphonopelma Davemustainei.

Mustaine on ilmeisen tyytyväinen, sillä mies twiittasi seuraavaa: ”How cool is this? I got my own tarantula named after me! Totally metal!!!”

Samalla Mustaine seuraa muun muassa Motörheadin Lemmy Kilmisteriä, joka sai nimikkomatonsa (!) jo vuonna 2006. Tuolloin tutkija Mats E. Eriksson antoi uudelle matolajikkeelle nimen Kalloprion Kilmisteri.

Megadethista vielä sen verran, että levy-yhtiö Roadrunnerilta lähtenyt bändi työstää parhaillaan seuraavaa studioalbumiaan. Roadrunner-diilin päättyminen ei tule yllätyksenä, sillä Mustaine on ilmaissut tyytymättömyytensä moneen otteeseen viimeisten vuosien aikana.

Megadethin basisti Dave Ellefson on puolestaan julkaissut vajaan neliminuuttisen videopätkän Pomonan-keikalta. Megadeth kuvasi konsertin ”mahdollista tulevaa julkaisua ajatellen”.