Lars Ulrich: ”Aloitamme Glastonbury-keikan Wonderwallilla”

3.6.2014 15:16

Viime viikolla Helsingissä esiintyneen Metallican rumpali Lars Ulrich vitsailee bändinsä aloittavansa settinsä Glastonburyn perinteisillä festivaalilla Oasiksen Wonderwall-coverilla.

Metallikonkarien kiinnitys Glastonburyn pääesiintyjäksi on herättänyt mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Metallica esiintyy festareilla lauantaina 28. kesäkuuta. Tapahtumassa esiintyvät myös muun muassa Arcade Fire, Robert Plant, Kasabian ja Jack White.

− Otamme mallia Jay-Z:stä (joka aloitti vuonna 2008 samalla festarilla settinsä versioimalla kyseisen Oasis-hitin). Ehkä mekin soitamme oman versiomme Wonderwallista ja jatkamme siitä. Hah hah. Tärkeintä on astua lavalle ja olla ylpeä siitä, mitä tekee, Ulrich toteaa brittilehti The Guardianissa lauantaina julkaistussa haastattelussa.

Hiphop-suuruus Jay-Z oli Worthyn maatilalla Lounais-Englannissa järjestettävän Glastonburyn festivaalin pääesiintyjä kuusi vuotta sitten. Räppäri aloitti settinsä coveroimalla Oasista, kun Noel Gallagher oli kritisoinut tämän kiinnittämistä pääesiintyjäksi.

Ulrich kommentoi myös Bruce Dickinsonin aikuismaisia lausuntoja, joiden mukaan Iron Maiden on parempi kuin Metallica.

− En väitä vastaan. Seison aina Bruce Dickinsonin sanojen takana, oli kyse sitten mistä hölynpölystä tahansa. Se on osa koko homman hauskuutta. Hyvä, Iron Maiden! Asia on ok.

Metallica versioi toukokuussa akustisesti muun muassa The Beatlesia. Menivätkö cover-hommat syteen vai saveen, sen voi päättää kukin itse katsomalla videotaltioinninKäy kuuntelemassa myös lauantaisoittolistasarjassamma julkaistu soittolista suomalaismuusikoiden Metallica-suosikeista täällä.

Ensimmäistä kertaa Metallican keikalla livenä Hietaniemessä kuultu The Frayed Ends Of Sanity rullasi viikko sitten näin mallikkaasti.

Lisää luettavaa