Meteoriitteja, hyökyaaltoja ja jääkausia – Toolin Maynard James Keenan esittää kovia ratkaisuja nykyajan some-riippuvuuteen

Toolista, A Perfect Circlestä ja Pusciferista tuttu laulaja Maynard James Keenan on tunnettu joskus hieman kärkevistäkin lausunnoistaan. Nyt mies on loihe lausuman AZCentral.comin haastattelussa nykyajan nettikulttuurin synnyttämistä lieveilmiöistä, kuten trollauksesta, muun muassa seuraavanlaista synkähköä tarinaa:

– Luulen sen johtuvan oikeutuksesta esittää perusteeton mielipiteensä välittömästi vaikka se ei perustuisi minkäänlaiseen tietoon, faktaan tai tutkimukseen. Se on vain mielipide. Ymmärrän kuinka se voi olla hermostuttavaa, kuin jokin synkin versio Yelpistä. Se on valitettavaa. Luulen että jokin ihmiset sukupuuton partaalle ajava tapahtuma voisi auttaa ja saada meidät taas järkiimme.

Tarkennuksena kolkkoon loppukaneettiinsa mies raottaa ajatuksiaan kysyttäessä hieman lisää:

– Sukupuuton partaalle ajava tapahtuma? Jotakin… jotakin hulppeaa. Meteoriitti, muutama hyökyaalto, kenties nopeasti etenevä jääkausi. Jotakin, joka saa meidät huolehtimaan ruoasta, vaatetuksesta ja suojasta eikä twiittailusta.

Solisti on muutoinkin huolestunut ihmiskunnan tilasta ja yhteiskunnan kollektiivisen älykkyyden laskusuhdanteesta.

– On olemassa melko intensiivinen dokumentti nimeltään ”Idiocracy”, joka oli ennen komedia, mutta nyt siis dokumenttifilmi. Sitten on se Nostradamus-filmi ”V for Vendetta”. En tiedä mitä on oikein meneillään. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Zombit tulevat? En yllättyisi enää siitäkään.

Vielä ennen Keenanin odottamia tapahtumia mies jatkaa tositoimissa Pusciferin Pohjois-Amerikan kiertueella kolmosalbumi Money Shotin merkeissä. Lisää tietoja herran edesottamuksista ja mietteistä löydät muun muassa Puscifierin Twitter-tililtä.