Aihe: Aika velikultia

Keikkajäynät: Eppu Normaalissa kiusattiin krapulasta kärsiviä kollegoita suorastaan paholaismaisella konstilla

Soundn keikkajäynäsarja jatkuu ansaitun kesätauon jälkeen! Aika velikultia -sarjassa esitellään, millaisia kujeita, kepposia ja käytännön piloja suomalaisissa yhtyeissä on tehty ja tehdään edelleen pahaa-aavistamattomille kiertuekavereille tai oman orkesterin jäsenille. Tähän mennessä konnuuksista ovat kertoneet Amorphis, Don Huonot, Turmion kätilöt, Santa Cruz ja Shiraz Lane.

Keikkajäynät: Kun Zen Cafe valmisti Kotiteollisuudelle ”leivoksia” ja suorastaan pakotti maistamaan

Se ei varmaan tule monellekaan yllätyksenä, että Kotiteollisuuden keikoilla on sattunut ja tapahtunut kaikenmoista – myös keikkajäynien saralla. Jouni Hynynen kertoi Soundin Velikullat-juttusarjaan muutamia valikoituja paloja orkesterin pitkän taipaleen varrelta, ja tarinat vahvistavat sitä mielikuvaa, mikä sarjamme edellisistäkin osista on muodostunut: bändien kannattaa olla tarkkana tekniikkapuolen työläisten kanssa, sillä sieltä se ruoska armottomimmin sivaltaa.

Keikkajäynät: Turmion Kätilöiden keikalla tapahtui ihme, kun vesi muuttui viinaksi

Kaikenmoisia keikkajäyniä esittelevä Aika velikultia -juttusarjamme jatkuu Turmion Kätilöiden kertomuksella viiden vuoden takaisista tapahtumista. Yhtye oli tuolloin kiertueella Peter Tägtgrenin hallinnoiman Painin kera, ja kun suomalaiset olivat ensi kertaa Ranskassa keikalla, länsinaapurin kehvelit päättivät hyödyntää lämmittelijänsä vihreyttä ja uunottaa suomalaisia maan ”ankarilla pornoilusäädöksillä”. Lue basisti Hannu Voutilaisen alias Master Batesin selonteko tapahtumista alempaa.

Keikkajäynät: Santa Cruz lavasti Stam1nan syylliseksi tuhmiin kuviin, Shiraz Lane kantoi uupuneita rundikavereita pitkin Tokiota

Nuorissa on tulevaisuus, keikkajäynissäkin. Soundin Aika velikultia -sarjassa ovat aiemmin päässeet ääneen veteraaniosaston muusikot, kun Amorphisin Tomi Koivusaari ja Don Huonojen Jukka Puurula ovat muistelleet kohdalleen osuneita kiertuemetkuja. Tällä kertaa kokemuksistaan kertovat nuoremmat rokkikukot Santa Cruzista ja Shiraz Lanesta.