Keikkajäynät: Eppu Normaalissa kiusattiin krapulasta kärsiviä kollegoita suorastaan paholaismaisella konstilla

5.8.2016 13:49

Soundn keikkajäynäsarja jatkuu ansaitun kesätauon jälkeen! Aika velikultia -sarjassa esitellään, millaisia kujeita, kepposia ja käytännön piloja suomalaisissa yhtyeissä on tehty ja tehdään edelleen pahaa-aavistamattomille kiertuekavereille tai oman orkesterin jäsenille. Tähän mennessä konnuuksista ovat kertoneet Amorphis, Don Huonot, Turmion kätilöt, Santa Cruz ja Shiraz Lane.

Nyt vuorossa on lauantaina juhlakonserttia Tampereen Ratinan stadionilla viettävä Eppu Normaali. Suomirock-suuruuden kitaristi Juha Torvinen kertoo kauheasta, suorastaan sadistisesta pilasta nimeltä ”pizzakepponen”, josta lukiessa tulee väkisinkin kauhea nälkä. Ihmismieli on todella hirvittävän kekseliäs, kun on kysymys lähimmäisten kiusaamisesta.

Eppujen 40-vuotisjuhlakonsertti Ratinalla on loppuunmyyty.

Eppu Normaali lavalla vuonna 2012

”Tämä tunnetaan nimellä ’pizzakepponen’ ja se ajoittuu aikaan, jolloin hotellissa vielä nukuttiin mahdollisimman myöhään ja herätessä oli yleensä kova tarve vedelle ja hiukopalalle.

Joka bändissä on se jäsen, joka tulee aina bussiin viimeisenä. Kun yö on juopoteltu ja tehty ties mitä, yleensä nukkuu hotelliaamiaisen ohi.

Pizzakepposeen kuuluu hakea pizza keikkabussiin ja laittaa se sängyllensä. Kun se aina viimeisenä bussiin kömpivä krapulainen on saatu kyytiin ja auto varmasti liikkeelle ja päätielle, kaivetaan höyryävä pizza esiin ja sitä asetutaan syömään mahdollisimman lähelle nestevajeesta ja hiukomisesta kärsivää kollegaa. Kepposen täydellistää jääkylmän juoman nauttiminen palan painikkeeksi ja tietenkin koko pizzan syöminen viimeistä suupalaa myöten.

Jos ei millään jaksa kaikkea, pitää loput laittaa takaisin laatikkoon ja isoon ääneen vakuutella syövänsä loput, kunhan taas alkaa nälättää. Sitten odotellaan pari tuntia ensimmäistä kahvitaukoa ja viedään pizzan jämät huoltiksen roskikseen, koska ’kuka sitä kylmää pizzaa syö’.”

– Juha Torvinen

Lisää luettavaa