Arkistoihin pölyttymään jäänyt Ozzfest-dokumentti näkee vihdoin päivänvalon, sanoo ohjaaja – ”Minulla oli tapana itkeä joka aamu puoli tuntia, koska sitä ei julkaistu”

Penelope Spheeris sanoo vuoden 1999 Ozzfestistä kertovan dokumentin tekemiseen menneen kolme vuotta.
13.11.2023 20:23

Penelope Spheeris, joka on ohjannut legendaariset The Decline of Western Civilization -dokumentit sekä muun muassa ensimmäisen Wayne’s World -elokuvan (1992), oli kuvausryhmänsä kanssa mukana vuoden 1999 Ozzfest-kiertueella, jolla esiintyivät muun muassa Black Sabbath alkuperäiskokoonpanollaan, Slayer, Slipknot, System of a Down, Deftones, Rob Zombie, Primus, Godsmack ja Fear Factory. Dokumenttia esitettiin 20 vuotta sitten muutamilla elokuvafestivaaleilla, mutta sitä ei koskaan julkaistu suurelle yleisölle – joidenkin raporttien mukaan kyse oli tekijänoikeudellisista ongelmista.

Tuoreessa The Metal Voicen haastattelussa Spheeris sanoo, että nyt vihdoin parin vuosikymmenen odottelun jälkeen kyseinen dokumenttielokuva –  jota ohjaaja itse pitää uransa toiseksi parhaimpana tuotoksena heti The Decline Of Western Civilization III:n (1998) jälkeen – ollaan viimein tuomassa kaikkien katsottavaksi.

”Sharon (Osbourne, Black Sabbath -nokkamies Ozzy Osbournen vaimo ja pitkäaikainen manageri) sanoo, että he julkaisevat elokuvan nyt”, ohjaaja iloitsee.

”En tiedä [missä muodossa ja milloin], koska en ole halunnut häiritä Sharonia juuri nyt. Hänellä on kädet täynnä kaikkea. Aion kuitenkin olla häneen yhteydessä ensi viikolla ja tehdä kaikkeni auttaakseni häntä saamaan elokuvan julki.”

Spheeris sanoo olevansa todella iloinen ja huojentunut, että elokuva ollaan viimein tuomassa suuren yleisön katsottavaksi.

”Työstimme sitä kolme vuotta ja sitten sitä ei koskaan julkaistukaan. Minulla oli tapana itkeä joka aamu herätessäni puoli tuntia, koska sitä ei julkaistu. Tässä vaiheessa se on jo hyvin historiallinen dokumentti.”

Lisää luettavaa