”Ginger Baker, mahtava rumpali, villi ja kultainen mies” – Paul McCartney, Mike Portnoy ja muut surevat menehtynyttä Cream-rumpalia

6.10.2019 19:25

Raportoimme vastikään Ginger Bakerin menehtyneen aiemmin tänään. Tieto legendaarisen rumpalimestarin poismenosta on tietenkin järkyttänyt musiikkimaailmaa ja saanut niin fanit kuin muusikotkin muistelemaan miestä sosiaalisessa mediassa.

”Ginger Baker, mahtava rumpali, villi ja kultainen mies”, Paul McCartney kirjoittaa Twitterissä. ”Työskentelimme yhdessä Band on the Run -albumin parissa hänen ARC Studiossaan Nigerian Lagosissa. Olen surullinen kuultuani hänen kuolleen, mutta muistot elävät.”

”Ginger Baker oli mahtava ja ainutkertainen muusikko sekä innovaattori. Häntä tullaan kaipaamaan kipeästi”, The Kinks -kitaristi Dave Davies kommentoi. ”Tapasin hänet vuosia takaperin ja näin hänet pari vuotta sitten New Yorkissa ja hän kuulosti edelleen hyvältä. Hänellä oli aina hyvää sanottavaa The Kinksistä. Minusta tuntuu pahalta, mutta hän loi hienon uran.”

”Erittäin surullinen päivä rumpumaailmassa, kun jätämme hyvästit yhdelle rockin suurimmista pioneereista”, kirjoittaa puolestaan entinen Dream Theater -rumpali Mike Portnoy. ”60-luvulla oli vain vähän soittajia, jotka soittivat rumpuja kuin ’pääsointinta’. Ginger Baker oli yksi heistä ja vei rock-rumpaloinnin aivan uudelle ilmaisun tasolle.”

Alta löydät lisää surunvalitteluja muun muassa Red Hot Chili Peppersin Flealta ja Slipknot-rumpali Jay Weinbergiltä.

Lisää luettavaa