Huonoja uutisia: Cream-suuruus Ginger Baker on vakavasti sairas – ”Pitäkää hänet rukouksissanne”

26.9.2019 06:23

Nyt vaikuttaa siltä, että musiikkiyleisölle on tulossa jälleen suru-uutisia. Rolling Stone uutisoi, että Creamin rumpali ja klassikkoyhtyeen perustajajäsen Ginger Baker on pahasti sairas. Tilanteesta kertoi alun perin Bakerin perhe tämän Twitter-tilillä. Baker on 80-vuotias.

”Joudumme valitettamasti kertomaan, että Ginger on vakavasti sairas ja sairaalahoidossa. Pitäkää hänet rukouksissanne tänään”, Twitter-viestissä kerrotaan. Lue alkuperäinen viesti alempaa.

Bakerin terveys on horjunut jo useaan otteeseen 2010-luvulla. Hänen sydämensä leikattiin vuonna 2016, kun muusikko oli joutunut perumaan kiertueensa sydänvaivojen vuoksi. Kolme vuotta aiemmin hän kertoi Rolling Stonelle kärsivänsä nivelrikosta.

Baker, Eric Clapton ja Jack Bruce perustivat Creamin vuonna 1966. Yhtye julkaisi neljä albumia, ennen kuin hajosi vuonna 1968. Yhtye soitti myöhemmin vielä joitain keikkoja, mutta pitkäikäisempää renionia ei nähty Claptonin menestyksekkään soolouran sekä Bakerin ja Brucen kehnojen välien vuoksi. Jack Bruce kuoli vuonna 2014.

Lisää luettavaa