Heikki Salolle taiteen valtionpalkinto

3.12.2012 14:27

Taiteen keskustoimikunta on myöntänyt tänä vuonna taiteen valtionpalkinnon muusikko-lauluntekijä Heikki Salolle. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Palkintotoimikunnan perusteluissa sanotaan:

”Sanoittaja ja säveltäjä Heikki Salo (s. 1957) nousi 1980-luvulla esiin Miljoonasade-yhtyeen solistina, tekstintekijänä ja säveltäjänä. Yhtye saavutti nopeasti suositun ja arvostetun aseman, johon keskeisesti vaikutti Heikki Salon harkittu ja rikas tekstimaailma. Olikin selvää, että Salon perinteitä kunnioittava mutta ajassa rohkeasti liikkuva tarinankerronta ei jää ohimeneväksi ilmiöksi. Hän onkin monitahoisen ja tasokkaan tuotantonsa myötä vakiintunut yhdeksi sukupolvensa keskeisimmäksi tekstintekijäksi. 

Oman, henkilökohtaisen laulaja- ja lauluntekijäuransa lisäksi Heikki Salo on onnistuneesti laajentanut työtään kirjoittajana ja säveltäjänä muille taiteilijoille, myös näyttämötaiteen puolelle. Musiikkiteatterin puolella Salo on tehnyt niin käännöksiä kuin alkuperäisteoksiakin.

Heikki Salo on erittäin vahvan luomisvireen omaava taiteilija, jonka työn tulokset rikastuttavat persoonallisella tavalla maamme kulttuuria.”

Muut tänä vuonna palkitut olivat taideyhdistys Piknik Frequency ry ja Saamelaistaiteen tukiyhdistys ry.

Lisätietoja: www.taiteenkeskustoimikunta.fi

 

Lisää luettavaa