Taikooko Dimmu Borgir ukkosen Helsingin taivaalle? Tapanahan se on ollut!

27.6.2014 10:41

Norjalaisyhtye Dimmu Borgir soittaa Tuska-festivaalin ensimmäisen päivän – se on tänään – pääesiintyjänä.

Tuskahan on perinteisesti nauttinut auringonpaisteesta, mutta yhtä perinteistä on se, että oslolaiset tuovat ukkosen keikkapaikkansa ylle. 

Inferno-lehdessä julkaistu juttu kertoo seuraavaa: 

On kesäkuun alku 2007 ja Sauna Open Air -festivaalille saapunut sankka yleisömassa nautiskelee mitä kauneimmasta suvipäivästä. Estradin takana esiintymisvuoroa odottavat Dimmu Borgirin muusikot eivät sen sijaan hymyile aivan yhtä leveästi kuin useimmat paikalle saapuneet metallidiggarit, sillä blackmetalin myöhempien vaiheiden kruunaamattomat kuninkaat eivät välttämättä haluaisi esiintyä polttavassa auringonpaahteessa.

Ehkä korkeampia voimia on kuitenkin olemassa, sillä sovitun kellonlyömän lähestyessä eteläsuunnasta taivaalle alkaa nousta sysimustia pilviä ja pian baltialainen ukkosenjumala, itse ukko Perkele, ratsastaa rajuilmalla Tampereen yli. Kesäinen tunnelma muuttuu dramaattisesti ja Dimmu Borgirin Stian ”Shagrath” Thoresenin ärisemät ”cloaked by the thunders of the north wind” -rivit saavat aivan uuden ulottuvuuden.

– Muistan mainitsemasi Tampereen-konsertin varsin elävästi ja myrskyn ajoitus oli todellakin kohdallaan, Dimmu-pomo Silenoz huudahtaa.

– Entä muistatko sitä, että Tuska-festivaalilla tapahtui täsmälleen samanlainen juttu pari vuotta aikaisemmin?

Niin muuten tapahtuikin! Saapa nähdä, miten tänä kesänä käy.

– Kyllähän se kolmas kerta voisi kieltämättä sanoa toden, Silenoz nauraa.

– No, mikäli me emme onnistu tällä kerralla tummentamaan taivasta niin Emperor suoriutuu tehtävästä aivan varmasti. Mehän esiinnymme jo perjantaina, mutta aion jäädä Helsinkiin koko viikonlopuksi. En nimittäin halua missata Emperorin konserttia mistään hinnasta.

Kävi miten kävi, mutta tämä mestarillinen Dimmu-biisi ainakin kuullaan:

Lisää luettavaa