Artisti: Dimmu Borgir

Amorphis, Dimmu Borgir, Marko Hietala, Anthrax… – Katso mittava kuvagalleria Tuska-perjantailta

Uudistunut metalliväen festivaali Tuska Open Air ylsi tänä vuonna kävijäennätykseensä keräten kesäisen aurinkoiseen Suvilahteen yhteensä 43 000 katsojaa. Yleisö pääsi nauttimaan paitsi lämpimistä keleistä, hyvästä ruuasta sekä juomasta, myös luonnollisesti mainioista keikoista.

Miehet vaihtuvat, karavaani kulkee – Dimmu Borgir esitteli metalliyleisölle uusimman jäsenensä

Dimmu Borgirissa on tapahtunut vuosien varrella useampikin muutos kokoonpanossa, kun ainoastaan kitaristi Sven ”Silenoz” Kopperud ja Stian ”Shagrath” Thoresen ovat jäljellä vuonna 1993 syntyneen bändin perustajajäsenistä. Viimeisin muutos tapahtui basistipuolella, kun vuonna 2010 bändiin liittynyt Terje ”Cyrus” Andersen jätti hiljattain yhtyeen ja keskittyy nykyään pelkästään Susperia-orkesteriinsa.

”Hyvin, hyvin yllättävää” – mitä sanoo Testamentin kitaristi tuoreesta Judas Priest -levystä ja vanhoista metalliklassikoista?

Soundin Timo Isoaho nappasi hiljattain Testamentissa ja Dragonlordissa kitaraa kurittavan Eric Petersonin videohaastatteluun, ja puheenaiheeksi valikoituivat erinäiset vanhat ja uudet metallialbumit. Peterson sai käsiinsä muun muassa Judas Priestin, Carcassin, Darkthronen ja Dimmu Borgirin vinyylit, ja mies kertoa, mitä mietteitä he hänessä herättävät. Käy muun muassa ilmi, että Dimmu Borgirin Enthrone Darkness Triumphant (1997) on yksi Petersonin suosikkilevyistä. Mikäs siinä.