Artisti: John Frusciante

Entisen nistin sovitustyö – ilahduttava tarina siitä, miten RHCP:n John Frusciante korvasi kymmenen vuotta vanhan syntinsä

Koskaan ei ole liian myöhästä oikaista vanhoja vääryyksiä, todistaa John Frusciante. Dave Navarro, joka itsekin soitti Red Hot Chili Peppersissä vuosina 1993–98, kertoi hiljattain kiintoisan tarinan siitä, miten pitkäaikainen RHCP-kitaristi halusi eräänä kauniina päivänä paikata menneitä konnuuksiaan. Asiasta raportoi Alternative Nation.

Paljon onnea, John Frusciante! RHCP:n entinen kitaramaestro näyttää nyt omin käsin, miten bändin kenties tunnetuin kitaralinja soitetaan

Hei, sinä! Oletko joskus kuunnellut rockmusiikkia? Entä oletko joskus laittanut radion päälle? Mikäli vastasit näihin kysymyksiin myöntävästi, olet varmaankin tutustunut Red Hot Chili Peppersin kappaleeseen nimeltä Under the Bridge. Vuoden 1991 Blood Sugar Sex Magik -albumilla julkaistu hittibiisi on niitä kappaleita, joiden kitaraintroa ei tarvitse kovin montaa sekunnin sadasosaa kuunnella, ennen kuin ohjelmanumeron tunnistaa. Mutta sen verran kimurantin kitarakuvion on herra John Frusciante lauluun tehnyt, ettei sitä aivan jokainen kitaristi osaa soittaa.

”Yleisö ei oikeasti tiedä mitä haluaa” – Ex-Chili Peppers -kitaristi jakaa tuotoksiaan ilmaiseksi

Vuosina 1988-1992 ja 1998-2009 Red Hot Chili Peppersissä kitaroinut John Frusciante on melko tuottelias mies. Nyt hän on avannut omat sivut SoundCloudiin ja Bandcampiin, joiden kautta hän jakaa ilmaiseksi musiikkia, joka vaihtelee demoista lainaversioiden kautta uusiin versioihin Fruscianten jo julkaistusta tuotannosta. Sellainen kappale on esimerkiksi ”mies ja kitara” -versio kappaleesta Zone, joka löytyy Enclosure (2014) -levyltä.